UPDATE. Conducerea UBB Cluj-Napoca, după anunțul făcut de DNA în cazul Cristian Rudolf: „Comunitatea academică și studenții trebuie protejați”

 

Solicitată să-și exprime poziția cu privire la cazul Cristian Rudolf, lectorul universitar din cadrul Centrului Universitar UBB Reșița reținut pentru 24 de ore sub acuzația de luare de mită, conducerea Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca a transmis un comunicat.

 

Reprezentanții prestigioasei universități clujene spun că, dacă acuzațiile aduse lui Cristian Rudolf vor fi confirmate de demersul judiciar, soluția nu poate fi decât excluderea din mediul academic. Totodată, aceștia precizează că UBB a demarat o analiză proprie a speței pentru a proteja comunitatea academică și studenții pe parcursul demersului judiciar.

 

CITEȘTE ȘI: Ultima mită încasată de Cristian Rudolf: 50.000 de lei! DNA face public tarifarul penal al profesorului de la UBB

 

Redăm integral comunicatul conducerii UBB Cluj-Napoca:

 

„POZIȚIA UBB CU PRIVIRE LA CERCETĂRILE DNA ASUPRA UNUI MEMBRU AL EXTENSIEI REȘIȚA

 

Unul dintre principiile de bază ale funcționării unei comunități academice sănătoase este tocmai acela al integrității, iar  Universitatea noastră condamnă orice abatere de la aceste principii.

În general, astfel de comportamente sunt nu doar ilegale, ci și profund imorale, iar comunitatea academică și studenții trebuie protejați.

În acest caz concret, dacă acuzațiile vor fi confirmate de demersul judiciar, soluția nu poate fi decât excluderea din mediul academic. UBB a demarat deja o analiză proprie pentru a proteja comunitatea academică și studenții pe parcursul demersului judiciar și va urmări cu atenție concluziile acestui demers.”

 

UPDATE – 22 februarie, ora 10.25

 

Pe portalul instanțelor de judecată a fost publicată soluția pe scurt a Tribunalului Timiș, care a dispus ieri arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Cristian Rudolf: „În baza art. 226 C.proc.pen., raportat la art. 202 al. 1 – 3, alin. 4 lit. e C.proc.pen. şi art. 223 alin. 2 C.proc.pen. admite propunerea formulată de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – D.N.A. – Serviciul Teritorial Timişoara de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpatul: RUDOLF CRISTIAN, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită în formă continuată, prev. de art. 289 alin. 1 C.pen. cu referire la art. 6 din Legea nr. 78/2000 cu aplic. art. 35 alin. 1 C.pen. (25 de acte materiale). Dispune arestarea preventivă a inculpatului Rudolf Cristian pentru o perioadă de 30 de zile, începând din data de 21.02.2023 până în data de 22.03.2023, inclusiv. Respinge solicitarea inculpatului Rudolf Cristian de luare faţă de acesta a unei măsuri mai blânde. În baza art. 275 alin. 3 C.p.p., cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpat şi pentru procuror. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu din 21.02.2023, ora 17.50.”

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite