Construim împreună viitorul Reșiței. Votează și susține un proiect major pentru comunitatea în care trăiești!

 

Salubritate, transport public, infrastructură școlară, servicii medicale, spații culturale, digitalizare, locuri de muncă, programe sociale? Reșițenii au ocazia să facă agenda administrației locale, indicând care sunt proiectele prioritare pentru oraș. La final, acestea vor fi integrate în strategia de dezvoltare a municipiului Reșița.

 

„VOTĂM și susținem împreună un proiect major pentru Reșița!”. Sub acest generic, Asociația Centrul Român de Politici Europene în parteneriat cu Fundația Comunitară Banatul Montan derulează un proiect de implicare socială în cadrul căruia reșițenii pot să aleagă, completând un chestionar online, prioritățile pentru oraș.

 

„Sunt o mulțime de lucruri de îmbunătățit în oraș: salubritatea, transportul, locuri în școli, crearea de noi creșe sau grădinițe, servicii medicale performante, programe de ajutor pentru cei vulnerabili, spații culturale. Desigur, lista e foarte lungă și pare uneori că rezolvarea nu e în puterea noastră. Dacă ne-am implica fiecare, am alege unul sau mai multe priorități, ne-am alia și le-am susține, cu siguranță, am putea schimba ceva. Am vrut să vedem care sunt cele mai sensibile proiecte pentru reșițeni, le-am discutat cu experți, oameni implicați, activiști și ne-au rezultat nouă priorități”, transmit inițiatorii proiectului.

 

Cele nouă priorități – Servicii medicale decente – de la consultații până la urgențe; Extinderea serviciilor publice digitale și creșterea transparenței; Forță de muncă bine pregătită la Reșița; School Bus; Centre After School; Hartă Interactivă pentru proiecte; Transport verde; Infrastructură decentă pentru traficul urban; Colectare selectivă și reciclarea gunoiului – au fost integrate într-un chestionar online ce poate fi accesat la următoarea adresă: http://sondaje.crperesearch.ro/index.php/279257?lang=ro. Aici, reșițenii vor putea acorda note fiecărei priorități și se vor putea exprima cu privire la cât de mulțumiți sunt de felul în care tratează Primăria Reșița aceste teme.

 

Proiectele care vor ieși în topul listei, în urma votului, vor ajunge în agenda administrației locale cu un plan de acțiune, susținători și argumente. „Inițiativa este susținută de Primăria Reșița, rezultatele urmând a fi integrate în strategia de dezvoltare a orașului”, ne-au declarat reprezentanții municipalității.

 

Proiectul derulat de Asociația Centrul Român de Politici Europene mai este implementat și în municipiile Timișoara, Râmnicu Vâlcea și Buzău. Acesta beneficiază de o finanțare în valoare de 146.312 de euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

 

Sursă foto: Georgian Popovici

 

 

Facebook Comments

Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite