Contracte semnate, încep lucrările de modernizare a școlilor din Forotic și Comorâște

 

Ziua de 13 (februarie) nu a fost deloc una cu ghinion pentru primarul comunei Forotic, din contră.

 

Primarul Alexandru Sporea a semnat la București, la începutul acestei săptămâni, încă două contracte de finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență, valoarea acestora depășind 3 milioane de lei.

 

Proiectele realizate de Primăria Forotic au fost depuse pe Componenta 10 – Fondul Local și au în vedere realizarea de investiții la unitățile de învățământ din Forotic și Comorâște. Contractele semnate acum asigură finanțarea din fonduri europene a lucrărilor de eficientizare energetică prin reabilitarea și modernizarea Școlii Gimnaziale „Petru Oallde” și a grădiniței și sălii de sport din Forotic – 2.045.618 lei, respectiv a școlii din satul Comorâște – 1.010.390 lei. În cadrul primul proiect vor fi construite în comună și două stații pentru încărcarea mașinilor electrice.

 

Lucrările includ, printre altele, refacerea pardoselilor și a tencuielii interioare deteriorate la pereți și tavane, refacerea plafonierelor, a trotuarelor exterioare și a sistemului de colectare a apelor pluviale, construirea unui grup sanitar în interior, refacerea instalațiilor electrice, utilarea clădirii cu sistem paratrăsnet și sistem de detectare a incendiilor, refacerea instalației de iluminat și trecerea pe corpuri de iluminat cu LED, sistem de încălzire cu pompe de căldură sol-apă, instalarea de sisteme de avertizare antiefracție și antiincendiu.

 

Odată cu parafarea acestor contracte, anunță Alexandru Sporea, „toate cele trei solicitări depuse prin PNRR au fost finanțate și contractele semnate. În cursul anului începem implementarea”.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available