Reședința Episcopală din Caransebeș va găzdui, duminică, 23 aprilie, concertul extraordinar „Noi suntem ai României” susţinut de Corala „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului alături de Ansamblul folcloric „Muzica Divertis”.
Cu prilejul sărbătoririi hramului Catedralei Episcopale „Învierea Domnului” din Caransebeș, după-amiaza din Duminica Tomii, 23 aprilie, începând cu ora 17.00, în curtea Reședinței Episcopale din Caransebeș va răsuna „Noi suntem ai României” – un concert extraordinar susţinut de Corala „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului alături de Ansamblul folcloric „Muzica Divertis”. Repertoriul va cuprinde piese folclorice culese din întregul cuprins al României, dar și muzică patriotică.
„«Armonia» corală, prin concertul extraordinar «Noi suntem ai României», invită sufletele însetate de frumos să se hrănească din potirul harului divin revărsat lumii prin muzică, dăruind acestora un popas muzical de odihnă în tumultul vieții cotidiene pline de stres și încercări. Această manifestare artistică și culturală este sponsorizată de domnul Adrian Dumbravă, manager al Spitalului Municipal din Caransebeș, și se înscrie în cea de-a XVI-a ediție a Zilelor credinței și culturii în Episcopia Caransebeșului, în cadrul cărora vor fi organizate o serie de acțiuni religioase, artistice și culturale în Eparhia Banatului de Munte”, transmite Episcopia Caransebeşului.
Corala bărbătească „Armonia” a fost înfiinţată în anul 2001 în cadrul Seminarului Teologic Ortodox din Tulcea şi în prezent este compusă din 30 de membri – clerici, studenţi si masteranzi ai Facultăţii de Teologie şi ai Facultăţii de Arte din cadrul Universităţii Ovidius din Constanţa. În cei peste 20 de ani de activitate, corala s-a bucurat de un succes răsunător nu doar în țară, ci și în străinătate, prin participarea la mai multe competiții corale internaționale – World Choir Games în Cicinnati, SUA, cel mai prestigios concurs coral la nivel mondial, unde a fost dublu medaliată cu aur; European Choir Games la Graz, în Austria, unde a fost medaliată cu aur la sectiunea „Folclor”, cu argint la secțiunea „Artă Sacră” și cu Marele Premiu la secțiunea Cor bărbătesc de cameră, succes repetat și la Riga, Letonia, în cadrul World Choir Games, dar și la Magdeburg, Germania, în cadrul European Choir Games și Grand Prix of Nations.