UPDATE. Coronavirus în România: două decese, 66 de cazuri noi în ultimele 24 de ore. Toți pacienții confirmați în Caraș-Severin au fost externați!

Caraș-Severinul nu mai are niciun bolnav confirmat de COVID-19! Toți au fost vindecați la Timișoara!

Autoritățile au anunțat, astăzi, primele două decese ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus pe teritoriul României. Este vorba despre persoane din grupa de risc, cu vârste de peste 65 de ani și cu afecțiuni asociate foarte grave.

„Astăzi, 22 martie, au fost înregistrate primele 2 decese pe teritoriul României ale unor pacienţi infectaţi cu noul tip de coronavirus. Este vorba despre pacientul în vârstă de 67 de ani confirmat cu COVID-19 pe 18.03.2020 la UPU din cadrul Spitalului Filiași și transferat în aceeași dată la Craiova, pacientul avea afecțiuni preexistente foarte grave, patologie neoplazică în stadiu terminal (cancer). Al doilea pacient, în vârstă de 74 de ani, era internat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale Dr. Victor Babeş București, transferat de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, având o boală cronică preexistentă pentru care se afla în programul de dializă”, informează Grupul de Comunicare Strategică.

Până în acest moment, pe teritoriul României au fost confirmate 433 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus, cu 66 mai multe decât la utima informare transmisă ieri, 21 martie, ora 13.00. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 9 și 74 ani. 14 pacienți, din care 3 în stare gravă, se află la ATI, la spitale din București și Iași.

Dintre cele 433 de persoane confirmate pozitiv, 64 au fost declarate vindecate și externate: 47 la Timișoara, 11 la București, 3 la Craiova, 2 la Constanța și 1 la Iași.

Doar în ultimele 24 de ore, de la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara au fost externați 11 pacienți. Printre aceștia se află și cele 4 persoane confirmate în Caraș-Severin. „Oamenii sunt declarați vindecați și se află deja la domiciliul lor. Ei se alătură primului bărbat din Reșița confirmat cu coronavirus, externat și el săptămâna trecută”, informează DSP Caraș-Severin.

La această oră, în Caraș-Severin se află în izolare la domiciliu 1.271 de persoane, iar în carantină, 70 de persoane.

UPDATE, ora 21.30

În această seară s-a înregistrat al treilea deces pe teritoriul României al unei persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19). Este vorba despre un bărbat în vârstă de 70 de ani, internat în Spitalul Județean Piatra Neamț. A fost confirmat pozitiv în data de 19 martie 2020, iar în data de 20 martie 2020 – transferat la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Pacientul avea afecțiuni cronice preexistente (diabet, hipertensiune arterială). În urma anchetei epidemiologice, nu s-a constat istoric de călătorie sau contact cu o persoană infectată.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite