UPDATE 3. COVID-19 ia amploare în România: două decese și 143 de cazuri noi în ultimele 24 de ore! Autoritățile nu mai fac raportări ale cazurilor pe județe

S-a dublat numărul cazurilor noi de coronavirus confirmate în 24 de ore în România! Numărul total a ajuns la 576. 4 persoane au decedat, 73 s-au vindecat și au fost externate din spital. Cele mai multe, la Timișoara.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, ieri la ora 13, în țara noastră au fost înregistrate alte 143 de noi cazuri de infectare cu coronavirus. Este vorba despre pacienți cu vârste între 5 ani și 76 de ani. Autoritățile nu mai oferă alte informații despre aceste persoane, cum ar fi județul din care provin sau spitalele în care sunt tratate.

Până astăzi la ora 13, pe teritoriul României au fost confirmate 576 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus. 4 dintre acestea, diagnosticate și cu boli cronice preexistente, internate în spitale din București, Craiova, Iași și Suceava, au decedat. Ultimul deces a fost înregistrat în această dimineață. „Este vorba despre o femeie în vârstă de 72 ani, internată în data de 21 martie în Spitalul Județean Suceava, cu afecțiuni asociate cronice: diabet și boli cardiovasculare, fără context epidemiologic. Nu avea istoric de călătorie și nu venise în contact cu o persoană confirmată pozitiv”, informează Grupul de Comunicare Strategică. Tot la spitalul din Iași a murit, aseară, și un bărbat infectat cu coronavirus. 15 dintre pacienții internați în prezent în spitale se află pe secția de Terapie Intensivă. 7 dintre aceștia sunt în stare gravă.

Dintre cele 576 de cazuri confirmate până acum,  73 au fost declarate vindecate și externate: 51 la Timișoara, 17 la București, 3 la Craiova și câte o persoană la Constanța și la Iași.

Situația în Caraș-Severin?

Referitor la situația punctuală din Caraș-Severin, Direcția de Sănătate Publică a furnizat informații cu privire doar la numărul persoanelor aflate în carantină sau izolare la domiciliu. Este vorba despre 1.260 de persoane autoizolate la domiciliu și 76 în carantină.

Câte cazuri de COVID-19 sunt înregistrate în Caraș-Severin? Reprezentanții DSP spun că nu au voie să ne mai comunice. „Din motive independente de vointa noastra, si aici ma refer la planul local, exista o strategie de comunicare la nivelul guvernului, generata de aceasta situatie de criza in legatura cu incidenta coronavirusului. Aceasta strategie are niste reguli care trebuie respectate. Grupul de Comunicare Strategica a preluat unele din atributiile comunicatorilor locali. Nu este vorba de cenzura sau de alte asemenea actiuni, ci de un plan elaborat de gestionare a crizei”, ne-au transmis reprezentanții DSP Caraș-Severin. Așadar, cenzură? Nicidecum. Doar „un plan elaborat de gestionare a crizei” care cuprinde și cenzurarea informațiilor publice privind răspândirea COVID-19 în teritoriu.

Sursă foto: mai.gov.ro

UPDATE 1, ora 14.10

A fost înregistrat al cincilea caz de deces al unei persoane infectate cu noul coronavirus. Este vorba despre un bărbat de 71 ani, din Suceava, confirmat pozitiv pe data de 23 martie. Acesta se afla de pe 21 martie internat la Spitalul Județean Suceava. Anterior, fusese internat în Secția de Cardiologie, unde este posibil să fi intrat în contact cu o pacientă transferată la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

UPDATE 2, ora 18.47

A fost înregistrat al 6-lea deces al unei persoane infectate cu coronavirus. Este vorba despre un bărbat de 64 de ani, din Arad, care a fost internat din data de 20 martie în stare gravă la Spitalul Județean Arad, intubat în secția ATI. Bărbatul fusese astăzi confirmat pozitiv la testul pentru noul coronavirus.

UPDATE 3, ora 20.19

Al 7-lea deces!

În această seară a fost înregistrat și cel de-al 7-lea deces al unui pacient infectat cu coronavirus. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 65 ani, internat la Spitalul Universitar București, confirmat pozitiv în data de 21 martie. Pacientul necesita dializă și a avut contact de salon cu un alt pacient dializat, confirmat cu COVID-19 pe data de 20 martie. Acesta fusese transferat la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din București, unde a decedat ieri dimineață.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite