COVID-19 în Caraș-Severin. 139 de cazuri noi și opt decese în ultimele 24 de ore. Printre persoanele decedate, un tânăr de 20 de ani

 

Județul Caraș-Severin continuă să înregistreze o evoluție îngrijorătoare a pandemiei de COVID-19. În momentul de față sunt peste 1.000 de cazuri active de COVID-19 în județ, la ATI nu mai este niciun loc liber, iar în 34 din cele 77 de localități ale județului sunt instituite restricții.

 

Direcția de Sănătate Publică (DSP) a raportat, astăzi, 6 octombrie, 139 de cazuri noi de COVID-19 în Caraș-Severin, numărul total al persoanelor confirmate pozitiv și nedeclarate vindecate ajungând, în momentul de față, la 1.145. Dintre acestea, 224 sunt internate în cele trei spitale din județ care tratează pacienți infectați cu coronavirus: 106 la Spitalul Județean de Urgență Reșița, 86 la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș și 32 la Spitalul Orășenesc Oravița. Din totalul pacienților internați, 19 au forme grave ale bolii și se află la Terapie Intensivă: 12 la spitalul din Reșița și șapte la cel din Caransebeș. În momentul de față, cele două unități medicale nu mai au niciun pat liber de terapie intensivă pentru COVID-19.

 

În ultimele 24 de ore, DSP a raportat și opt decese ale unor persoane din Caraș-Severin infectate cu coronavirus. Printre persoanele decedate se numără și un tânăr de 20 de ani din Caransebeș, cu obezitate gradul ¾, care era internat într-un spital din Oradea. Un alt bărbat tot din Caransebeș, în vârstă de 38 de ani, care suferea de diabet zaharat, a murit la Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș. La aceeași unitate medicală s-au mai înregistrat trei decese, iar la spitalul din Reșița, alte trei. Este vorba, potrivit raportului DSP, despre „o femeie de 84 de ani din Voislova, cu boli cardiovasculare, renale și obezitate; o femeie de 77 de ani din Obreja, cu hipertensiune arterială și o femeie de 80 de ani din Oțelu Roșu, cu hipertensiune arterială și AVC sechelar; un bărbat de 74 de ani din Bocșa cu afecțiuni cardiovasculare; un bărbat de 53 de ani din Soceni cu obezitate și un bărbat de 63 de ani din Reșița cu afecțiuni cardiovasculare, bronhopatie cronică obstructivă”.

 

În Caraș-Severin, incidența cumulată a cazurilor de COVID-19 este, astăzi, de 3,78 la mia de locuitori. Pragul de 2‰, de la care începe instituirea graduală a restricțiilor suplimentare, este depășit în șapte din cele opt orașe din județ – excepție face Anina – și în 27 de comune.

 

De la începutul pandemiei, în Caraș-Severin au fost confirmate cu infecție cu coronavirus 13.721 de persoane, dintre care 768 au decedat.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite