COVID-19 în două licee din Caraş-Severin! La nivelul judeţului continuă să crească numărul cazurilor confirmate

Au apărut primele cazuri de infectare cu coronavirus în unităţi de învăţământ din Caraş-Severin. Este vorba despre două cazuri la Colegiul Naţional „Traian Lalescu” din Reşiţa şi unul la Liceul „Hercules” din Băile Herculane. În total, astăzi au fost raportate 36 de noi cazuri COVID-19 în Caraş-Severin.

În Caraş-Severin, nicio unitate de învăţământ nu a început anul şcolar după scenariul roşu care presupune desfăşurarea cursurilor exclusiv online, însă, după nicio săptămână, Colegiul Naţional „Traian Lalescu” din Reşiţa şi Liceul „Hercules” din Băile Herculane au optat pentru această variantă. Dar nu integral, după cum a declarat purtătorul de cuvânt al ISJ Caraş-Severin: „În momentul de faţă, 370 de unități de învățământ din Caraş-Severin sunt în scenariul verde, care presupune participarea zilnică față în față a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară. Celelalte 39 de unități de învățământ sunt în scenariul galben, care presupune participarea zilnică față în față a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială prin rotație de una-două săptămâni a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție. Astăzi au fost aprobate solicitările de a desfășura activități şi lecții în sistem on-line, pe o perioadă de 14 zile, pentru un număr de două clase: una la Liceul Hercules din Băile Herculane şi una la Colegiul Național Traian Lalescu din Reșița”. Cele două unităţi de învăţământ au optat pentru această variantă deoarece în cele două clase au fost depistate cazuri de infectare cu coronavirus: două eleve, colege de clasă, la Colegiul Naţional „Traian Lalescu” şi un elev la „Liceul Hercules”.

În total, astăzi au fost raportate 36 de noi cazuri COVID-19 în Caraş-Severin. În ultimele 24 de ore, 10 pacienţi confirmaţi cu infecţie cu coronavirus au fost declaraţi vindecaţi şi au fost externaţi (4 de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa şi 6 de la Spitalul Municipal de Urgenţă Caransebeş) şi un pacient a decedat. „Este vorba despre un bărbat în vârstă de 68 de ani din Obreja care era internat la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș şi care prezenta comorbidități: hipertensiune arterială grad 1, diabet zaharat tip 2 şi emfizem pulmonar”. În momentul de faţă, în cele două spitale din judeţ care tratează cazuri COVID-19 sunt internaţi 140 de pacienţi (58 la Reşiţa şi 82 la Caransebeş). 7 dintre aceştia prezintă forme grave ale bolii şi sunt trataţi la Terapie Intensivă (3 la Reşiţa şi 4 la Caransebeş).

CITEȘTE ȘI: 1.050 de infectați cu SARS-CoV-2 în Caraș-Severin, dintre care peste 300 de cazuri sunt active!

Amintim că, după cum am aflat din surse oficiale, în localitățile urbane din județ situația cazurilor active de infectați cu coronavirus, după domiciliul persoanelor confirmate pozitiv, era ieri următoarea: Reșița – 89, Caransebeș – 49 (2 în Jupa), Bocșa – 31, Oravița – 29, Oțelu Roșu – 11, Anina – 7, Băile Herculane – 7 şi Moldova Nouă – 5 (1 în Moldova Veche). În zona rurală, numărul de cazuri active de COVID-19 pe localități arăta ieri astfel: Armeniș – 1 (Sat Bătrân), Băuțar – 1, Berzovia – 4 (2 în Berzovia şi 2 în Fizeş), Bolvașnița – 2 (Bolvaşniţa şi Vârciorova), Bozovici – 4 (1 în Bozovici şi 3 în Prilipeț), Brebu – 1  (în Apadia), Buchin – 3 (2 în Buchin şi 1 în Poiana), Bucoșnița – 4 (2 în Bucoşniţa şi câte 1 în Petroșnița şi Vălişoara), Carașova – 7 (3 în Caraşova şi 4 în Nermed), Ciclova Română – 1, Constantin Daicoviciu – 1, Copăcele – 3 (2 în Ohaba Mâtnic şi 1 în Zorile), Cornereva – 3 (2 în Cornereva şi 1 în Camena), Dalboșeț – 4, Doclin – 1 (Biniş), Domaşnea – 1,  Fârliug – 1 (Duleu), Forotic – 1 (Surducu Mare), Goruia – 1 (Gârlişte), Iablanița – 4 (2 în Globu Craiovei și 2 în Petnic), Lăpuşnicel – 1 (Pârvova), Lăpuşnicu Mare – 1, Luncavița – 1, Marga – 1, Măureni – 1 (Șoșdea), Mehadia – 1, Obreja – 6 (5 în Obreja şi 1 în Iaz), Păltiniș – 8 (5 în Delinești, 2 în Cornuțel şi 1 în Ohabiţa), Prigor – 6 (3 în Borlovenii Noi şi câte 1 în Prigor, Pătaş şi Putna), Răcășdia – 2 (câte 1 în Răcăşdia şi Vrăniuţ), Ramna – 2 (în Ramna şi Valeapai), Rusca Montană – 1, Sacu – 1 (Sălbăgelu), Slatina-Timiş – 1, Socol – 1, Târnova – 4 (3 în Târnova şi 1 în Bratova), Teregova – 3 (1 în Teregova şi 1 în Rusca), Topleţ – 1, Turnu Ruieni – 13 (4 în Turnu Ruieni, 5 în Borlova, 3 în Dalci şi 1 în Zervești), Văliug – 1, Vermeș – 4 (3 în Vermeş şi 1 în Izgar), Zăvoi – 4 (2 în Voislova şi câte 1 în Măgura şi Valea Bistrei) şi Zorlenţu Mare – 1.

De la începutul pandemiei, în Caraş-Severin au fost testate pentru depistarea infecţiei cu coronavirus 4.841 de persoane. 1.086 dintre acestea au fost confirmate pozitiv. 65 dintre pacienţii diagnosticaţi cu COVID-19 au decedat.

La nivel naţional, bilanţul total al cazurilor COVID-19 a ajuns la 110.217 după ce astăzi au fost raportate 1.527 de noi îmbolnăviri. Tot astăzi, Grupul de Comunicare Strategică a raportat şi 48 de decese (28 bărbați și 20 femei) ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Brașov, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Ilfov și București. În total, de la începutul pandemiei, 4.360 de persoane care fuseseră diagnosticate cu COVID-19 au decedat şi alte 88.235 au fost declarate vindecate.

Până la această dată, la nivel național au fost prelucrate 2.185.923 de teste. Dintre acestea, 25.254 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 16.065 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 9.189 la cerere. În prezent, în spitalele din ţară sunt internate 7.081 de persoane diagnosticate cu COVID-19. 447 dintre aceştia sunt la ATI. De asemenea, alte 11.684 de  persoane confirmate cu infecție cu coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 5.962 de  persoane se află în izolare instituționalizată.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available