Crăciun în siguranţă, în Caraş-Severin. Poliţiştii şi pompierii vor fi la datorie în zilele de sărbătoare

 

Aproape 200 de polițiști vor acționa, în medie, zilnic, în minivacanța de Crăciun, în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții ale statului cu atribuții în asigurarea ordinii și liniștii publice.

 

Polițiști de la rutieră, ordine publică, investigații criminale, economic, de la arme, explozivi și substanțe periculoase, de la transporturi şi luptători de la acțiuni speciale vor fi în teren, de Crăciun, pentru prevenirea faptelor antisociale, dar și pentru a interveni la solicitările cetățenilor și a impune respectarea legii. De asemenea, în vederea asigurării unui climat de siguranţă pe timpul sărbătorilor de iarnă, şi pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Semenic vor fi zilnic la datorie, pregătiţi să intervină, în orice moment, în sprijinul comunităţilor.

 

Atât poliţiştii, cât şi pompierii vin şi cu un set de recomandări pentru cetăţeni:

 

  • Dacă plecați la drum, circulaţi cu viteză adaptată condiţiilor din trafic! Pentru un plus de siguranţă în mers, măriţi distanţa dintre vehicule!

 

  • Dacă sunteţi pietoni, traversaţi numai după ce sunteţi siguri că o puteţi face în siguranță. Evitaţi folosirea părții carosabile, mai ales după lăsarea întunericului și în condiții de vizibilitate redusă!

 

  • Dacă plecați cu trenul, nu vă lăsați bagajele nesupravegheate!

 

  • Asigurați-vă că încuiați locuința când plecați de acasă!

 

  • Atunci când vă însoțesc copii, nu îi lăsați nesupravegheați, învățați-i că pot să plece doar cu permisiunea dumneavoastră!

 

  • Nu folosiți obiecte de distracție pe bază de amestecuri pirotehnice, decât în condițiile şi în locurile permise de lege!

 

Totodată, nu trebuie neglijată respectarea măsurilor de prevenire a incendiilor:

 

  • Manifestați maximă prudență la utilizarea sobelor sau a mijloacelor de încălzit, să nu suprasolicitați instalația electrică prin conectarea simultană a aparatelor casnice și să nu permiteţi jocul copiilor cu petarde, artificii sau alte obiecte periculoase!

 

  • Nu folosiţi instalaţii ornamentale cu improvizaţii!

 

  • Nu aprindeţi artificii sau lumânări în bradul de Crăciun sau în apropierea materialelor care pot lua foc!

 

Pompierii atrag atenţia şi organizatorilor de evenimente că trebuie să aibă în vedere o serie de aspecte, cum ar fi: asigurarea măsurilor privind evacuarea utilizatorilor în cazul producerii unei situații de urgență; respectarea capacității maxime de utilizatori ai spațiului în care se desfășoară evenimentul; asigurarea funcționării mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor din dotarea spațiului respectiv; instruirea personalului cu atribuții în domeniul apărării împotriva incendiilor și care asigură intervenția la locul de muncă.

 

„Ne dorim să ne bucurăm împreună de aceste zile, fără evenimente care să vă pună viața în pericol! Țineți cont de sfaturile noastre și respectați măsurile preventive. În caz de nevoie sau dacă ați asistat ori aveți cunoștință despre comiterea unei fapte antisociale, sunaţi la 112 – Apelul Unic de Urgenţă!”, este mesajul oamenilor legii.

 

Sursă foto: Poliția Română

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available