„Creația inversă: noul ADAM” – conferință SF la Muzeul Banatului Montan

 

Conferința „Creația inversă: noul ADAM” va fi susținută de Daniel Botgros, jurnalist și autor de povestiri și romane science-fiction, în cadrul evenimentului „Ceremonii reșițene”. 

 

Sala de Conferințe a Muzeului Banatului Montan din Reşiţa va găzdui, mâine, 23 aprilie, ora 18.00, conferința „Creația inversă: noul ADAM”, un eveniment în cadrul căruia vor fi abordate teme precum noile tehnologii, inteligența artificială și impactul acesteia asupra viitorului omenirii. Conferința va fi susținută de Daniel Botgros, jurnalist și scriitor, autor de romane și de povestiri science-fiction publicate în reviste de specialitate și în diverse antologii, recompensat, anul trecut, de Asociația Română a Cluburilor și Autorilor de Science Fiction, cu Premiul național pentru  literatură, artă science fiction și fantasy pentru romanul „Respiră!”.

 

„«Creația inversă: noul ADAM» este o conferință despre fuziunea între ficțiune și realitate din perspectiva unui autor premiat, o evadare relativă din lumea curentă, o perspectivă proaspătă asupra imaginarului, a unei lumi dincolo de granițele cunoașterii, de un realism magic. Lumea lui Daniel Botgros, diferită de a noastră, devine interesantă nu prin speculații, ci prin intermediul unei optici diferite creatoare de conexiuni raționale. «Ce ar fi dacă…?» rămâne eterna evadare din realitatea devenită, de multe ori, apăsătoare, și care ne duce, adesea, în imaginarul fantastic”, spun organizatorii evenimentului.

 

Conferința face parte din seria de evenimente „Ceremonii reșițene” și va fi completată de un moment muzical susținut de elevi de la Liceul de Artă „Sabin Păuța” și de la Școala Populară de Arte „Ion Românu”.

 

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available