Crosul „Inimă de Leu”. Peste 300 de copii au alergat pe stadionul de atletism din Reșița [FOTO]

 

Stadionul de atletism din cadrul Complexului Sportiv „Francisc Vaștag” din Reșița a găzduit o nouă ediție a Crosul „Inimă de Leu”. Evenimentul a fost organizat de cele trei cluburi Lions din Reșița – Lions Reșița Kindness, Lions Onix Reșița și Lions Club Reșița Montană.

 

309 elevi de gimnaziu și liceu, de la 11 unități de învățământ din Caraș-Severin – Colegiul Național „Traian Lalescu” Reșița, Colegiul Național „Mircea Eliade” Reșița, Colegiul Național „Diaconovici Tietz” Reșița, Liceul de Arte „Sabin Păuța” Reșița, Liceul Teologic Baptist Reșița, Școala Gimnazială Nr. 8 Reșița, Școala Gimnazială Nr. 7 Reșița, Școala Gimnazială „Marius Șandru” Reșița, Școala Gimnaziala „Mihai Peia” Reșița, Școala Gimnazială „Trandafir Cocîrlă” Turnu-Ruieni și Școala Gimnazială Tirol – au luat startul la Crosul „Inimă de Leu”, pe stadionul de atletism din cadrul Complexului Sportiv „Francisc Vaștag”.

 

Evenimentul a avut loc vineri, 30 septembrie, fiind organizat de Lions Reșița Kindness, Lions Onix Reșița și Lions Club Reșița Montană, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraș-Severin, Primăria Municipiului Reşiţa și Centrul de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog Caraş-Severin. „Acest cros a fost organizat pentru a sublinia importanța practicării sportului pentru a avea o inimă sănătoasă, având în vedere că, în fiecare an, din 2000 până în prezent, la nivel mondial se sărbătorește Ziua Mondială a Inimii în 29 septembrie. De asemenea, prin această competiție, am vrut să fim parte, prin sport, din Săptămâna Europeană a Sportului. Prin acest eveniment sportiv, am vrut să provocăm la mișcare elevii de toate vârstele, urmărind angrenarea unui număr cât mai mare de copii, într-o acțiune sportivă organizată într-un cadru sigur”, au transmis organizatorii.

 

Crosul s-a desfășurat pe șase categorii: fete clasele a V-a și a VI-a; băieți clasele a V-a și a VI-a; fete clasele a VII-a și a VIII-a; băieți clasele a VII-a și a VIII-a; fete clasele a IX-a – a XII-a; băieți clasele a IX-a – a XII-a. La final, cei mai buni alergători au primit premii: diplome, medalii, cupe și tricouri. Campionii competiției au fost premiați de atletul Marius Cocioran.

 

 

Foto: facebook Lions Reșița Kindness

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available