CSM Reșița, 4-0 cu un adversar de play-off! „Vrem să atingem vârful de formă la adevăratele finale”

 

Start lansat al rosso-nerilor la reluarea campionatului Ligii 3 la fotbal: 4-0 (0-0) cu CSC Ghiroda și Giarmata Vii, echipă pe care CSM Reșița o va întâlni de trei ori și în play-off.

 

Rezultat greu de imaginat până și de către cei mai optimiști suporteri reșițeni prezenți astăzi în tribunele Stadionului „Mircea Chivu”, mai ales după ce se întâmplase în prima repriză. E-adevărat, gazdele controlaseră jocul și atunci, dar marile ocazii de gol au putut fi numărate pe trei degete. Le-au irosit Negru (de două ori) și deloc inspiratul Dane, un atacant în vârstă de 21 de ani adus în iarnă de la Tunari. Repriza se putea încheia lejer, însă, și cu oaspeții în avantaj, Zimmermann având în ultimul minut intervenții de portar de handbal la două șuturi pe care scria 0-1. De parcă nu ar fi avut destule probleme de efectiv din cauza accidentărilor din perioada de pregătire, antrenorul Călin Cheregi s-a văzut nevoit să îl schimbe devreme și pe Breșneni, care a rezistat jumătate de repriză deși avea lichid la ligament.

 

După pauză s-a produs însă declicul în jocul echipei. Principal „vinovat”, Vlad Chera, care avea să-și pună amprenta pe trei goluri! Mai întâi, în al treilea minut al reprizei, acesta pătrunde în careu și este pus la pământ de un adversar inferior cu două trepte de viteză. Penalty clar, transformat printr-o execuție perfectă a lui Dane (min. 49). Cheregi mută apoi inspirat, îi trimite în teren pe Robert Petre, pe banda dreaptă, și pe Aboubacar Gakou în atac. Iar acolo, pe dreapta, rosso-nerii reușesc să creeze tot mai multe breșe în defensiva timișeană. Inevitabilul vine în min. 75: „așezare” Gakou pentru Chera, care plasează balonul la colțul lung, cu o execuție care ne-a amintit că Vlad și-a făcut ucenicia la școala de fotbal a lui Gică Hagi. Peste alte două minute se face 3-0, după o combinație Gakou-Chera, ultimul pasând decisiv pentru finalizarea lui Robert Petre (min. 77). Oaspeții resimt imediat șocul scorului de neprezentare, încasează și un cartonaș roșu, iar apoi, și pe cel de-al patrulea gol. Autor, Aboubacar Gakou, care fructifică dintr-o atingere de mare finețe centrarea de pe aceeași parte dreaptă a lui Petre.

 

La final, Călin Cheregi a ținut să-și felicite public jucătorii, și nu doar pe ei, după victoria categorică obținută astăzi în fața unui adversar care se afla la doar 3 puncte de CSMR: „Mă așteptam și eram sigur că va fi un meci echilibrat, cu un adversar bun, cu jucători care au calitate. Vreau să-i felicit pe băieți pentru maniera cum au abordat meciul. Repriza a doua a fost una foarte bună făcută de noi. Le-am spus la pauză la jucători că vom avea oportunități în repriza a doua să înscriem și așa a și fost. Erau un pic agitați, i-am îndemnat la calm, deoarece eram sigur că vor veni și golurile.  Săptămâna de dinaintea acestui meci am început-o foarte greu. Am avut niște probleme cu niște jucători, în sensul că am avut mulți accidentați. Dar, spre meritul tuturor, și aici aș vrea să felicit stafful medical și kinetoterapeutul, președintele, care au făcut tot ceea ce au putut pentru ca acești fotbaliști să fie recuperați. Una peste alta, o luăm de la capăt, deoarece mai avem două etape, iar apoi va începe play-off-ul. Vrem să atingem vârful de formă în play-off, deoarece acolo vor fi adevăratele finale”.

 

 

Au adus-o astăzi pe CSM Reșița la 36 de puncte, cu 1 mai mult decât Șoimii Lipova (1-0 cu ACB Ineu) și acum cu 6 peste Ghiroda, următorii: Zimmermann – Ardei, Dudea, Rimovecz – Bărboianu, Trancă (57, Petre), Breșneni (27, Velcotă), Popescu, Negru – Chera (80, Mensah), Dane (57, Gakou).

 

Cel de-al patrulea loc din play-off și-l dispută două echipe arădene, Crișul Chișineu Criș (25 de puncte, 1-1 ieri la Buziaș) și Progresul Pecica (22 puncte, 4-0 cu Pobeda Star Bisnov), șanse teoretice mai având totuși și timișenii de la Pobeda (20 puncte). În sezonul regular, CSM Reșița mai are de jucat la Avântul Periam și acasă cu Crișul Chișineu Criș.

 

Sursă foto: Miruna Mihancea

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite