CSM Reșița a legat două victorii la rând! Dar Claudiu Niculescu ne taie aripile: „Îmi pare rău…, veți retrograda”

CSM Reșița a reușit azi a doua victorie consecutivă cu Adrian Falub pe banca tehnică, 2-0 cu Concordia Chiajna, și urcă pe locul 5, de baraj, din Grupa B a play-out-ului ligii secunde la fobal.

 

După patru luni fără victorie în meciurile oficiale, au venit, iată, două succese cu 2-0 ale rosso-nerilor din Banat: săptămâna trecută la Aerostar Bacău, echipă care își juca atunci ultima șansă în cursa pentru evitarea retrogradării, și azi în Valea Domanului, cu Concordia Chiajna, formație care cu o victorie la Reșița ar fi scăpat de emoții. Rezultatul de azi este cu atât mai meritoriu cu cât oaspeții aveau la activ o serie de patru victorii și patru egaluri în cele opt meciuri de când pe banca lor tehnică se află Claudiu Niculescu.

 

O victorie incontestabilă

 

Dacă până acum roș-negrii au punctat aproape în fiecare meci la capitolul atitudine, de această dată am văzut și altceva la ei: au reușit să-și impună jocul ofensiv pregătit cu antrenorul lor. De mult n-am mai văzut în Valea Domanului o echipă oaspete dominată categoric zeci de minute, mai bine de o repriză, și asta încă din startul partidei.

 

Superioritatea gazdelor avea să se vadă și pe tabela de marcaj, dar abia din minutul 53. Buș centrează dintr-o lovitură liberă de pe dreapta, un așa-numit „corner scurt”, Sălcianu se înalță la 7 metri și trimite balonul spre poartă, acesta lovește gazonul în 3 metri de unde este preluat de Visnakovs și împins în poartă. Letonul era cât pe ce să se transforme însă peste doar câteva minute din înger în demon, fiind foarte aproape de a puncta și în poarta opusă. Antrenorul Falub l-a înlocuit imediat, clujeanul încercând printr-o dublă schimbare să aducă un plus de energie liniei ofensive, care-și epuizase resursele după o oră de joc.

 

Tot la 1-0 s-a mai întâmplat ceva. Claudiu Niculescu a introdus trei jucători proaspeți, cu misiunea de a muta jocul în terenul advers. Ceea ce i-a și reușit. Ilfovenii nu au reușit, însă, să și concretizeze vreuna din cele două-trei jumătăți de ocazie create. Spre final, roș-negrii au avansat de câteva ori in corpore în terenul Concordiei, iar eforturile lor au fost răsplătite: în minutul 85, Szijj centrează perfect, Matiș îi creează culoar lui Danci, care vine lansat din spate și lovește imparabil mingea cu capul din 8 metri. 2-0, scor la care până și jucătorii lui Niculescu au înțeles că nu mai are rost să atace poarta lui Cobrea.

 

CSM Reșița: Cobrea – Szijj, Dumitraș, Sălcianu, Sima – Breșneni, Boboc, Al. Dulca, Buș (77, Danci), Dat (63, Chera) – Visnakovs (63, Matiș)

Concordia Chiajna: Chesneau – Borța, Ion, Marc, Cherecheș – Biceanu (Gab. Deac), Lazăr (77, Manole), Dumitru (56, Cocoș) – Llullaku, Ciucureanu (56, Piper), Hamza (46, Hergheligiu)

 

Falub: „Am făcut ceea ce ne-am propus”

 

Recunoscând și meritele adversarului, „la 1-0 pentru noi, cei de la Chiajna ne-au forțat să ne retragem, nu a fost o decizie luată de noi”, Adrian Falub a vorbit după meci despre echipa lui și încrederea că Reșița se poate salva de la retrogradare: „O victorie meritată: am văzut o echipă care a intrat motivată, care a și-a dorit foarte mult să câștige, o echipă care a jucat inteligent din punct de vedere tactic. Am avut ocazii, am dominat jocul, am făcut ceea ce ne-am propus. Este o victorie meritată și necesară, dar nu suficientă din păcate. Mai avem de jucat meciuri și sperăm să ajungem la baraj. Mă bucur de această victorie și mă concentrez pe meciul următor, cel cu Viitorul Pandurii”.

 

Niculescu: „Cele 3 puncte ne-ar fi salvat sigur de la retrogradare”

 

Claudiu Niculescu a recunoscut meritele echipei din Reșița, dar a pus înfrângerea pe seama oboselii acumulate de jucătorii săi. „Este prima înfrângere de când sunt la Chiajna, din păcate n-am reușit să plecăm de la Reșița cu trei puncte, care matematic ne-ar fi salvat de la retrogradare. Felicit echipa gazdă, cred că era ultima ei șansă astăzi, a câștigat meritat. După patru victorii și patru egaluri a venit și prima înfrângere, nu ne așteptam, dar trebuie să fim încrezători. Pentru noi, oboseala a fost un factor foarte important azi, acesta a fost al treilea meci în șase zile. Contează mai puțin, contează că am făcut niște greșeli nepermise la acest nivel. Știam că reșițenii vor veni cu presing, cu acel forcing de început de joc, dar acuma important e că am pierdut cele 3 puncte de astăzi, nu mai contează cum a început sau continuat jocul. Dar acest rezultat a venit pe fondul unei oboseli foarte mari”, a declarat fostul jucător dinamovist care antrenează acum pe Concordia, Claudiu Niculescu.

 

„Jocuri” făcute împotriva Reșiței? 

 

Cu trei etape înainte de final, Unirea Slobozia (24 de puncte) cade pe locul 6, retrogradabil, CSM Reșița urcă pe locul de baraj, 5 (25 puncte), și se află la 6 puncte de Concordia Chiajna și Gloria Buzău. Ilfovenii vor avea însă de stat o etapă. Echipa lui Falub are meci în 25 aprilie la Viitorul Pandurii Târgu Jiu, apoi acasă cu Gloria Buzău și, în final, la Slobozia.

 

Teoretic, roș-negrii au șanse reale, cel puțin matematice, să se salveze de la retrogradare. Claudiu Niculescu este însă de altă părere. După încheierea conferinței de presă, i-am urat fostului jucător dinamovist să se salveze de la retrogradare, el, deci Chiajna, împreună cu Reșița. „Mulțumesc, dar, îmi pare rău, voi nu cred că vă salvați de la retrogradare”, a venit răspunsul acestuia. Văzând nedumerirea din ochii mei, a continuat:„Aveți meci la Slobozia”. Tocmai, i-am replicat, dacă acel meci va fi decisiv, va fi care pe care, deci Reșița are șansa ei. „Dar până atunci mai aveți niște meciuri de jucat…”, a zis Niculescu. Lăsându-ne să ne ducem cu gândul, unde altundeva?, la faptul că e foarte posibil ca „jocurile” să fie în așa fel făcute încât Reșița să nu mai poată depinde de acel ultim meci, de la Slobozia. Noi sperăm că se înșală. Sau că a aruncat un simplu pronostic. Și nu că s-ar baza pe surse din culisele ligii secunde.

 

Sursă foto: Miruna Mihancea

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite