CSM Reșița încheie play-off-ul cu o… dublă victorie. Urmează barajul cu Filiași. Apoi, Deva și Steaua?

 

Echipa reșițeană a învins ieri în deplasarea de la Ghiroda și Giarmata Vii, 2-0, în ultima etapă a play-off-ului din Liga 3. Și termină pe prima poziție în serie, cu 61 de puncte, cu 7 mai multe decât a doua clasată. Dublele de baraj din perioada 24 mai – 7 iunie 2023 vor decide singura echipă care va promova din seriile 7 și 8.

 

Meciul de la Ghiroda avea miză în clasament doar pentru gazde. O victorie a acestora dublată de un eșec al lui Șoimii Lipova cu Crișul Chișineu-Criș i-ar fi urcat pe timișeni pe poziția secundă, calificantă la barajul pentru promovare. Favoritele și-au luat însă rolul în serios, ambele trecând în avantaj încă din prima repriză. Primii care au marcat au fost rosso-nerii, în min. 27, prin Sebastian Velcotă (foto), din pasa lui Robert Petre. Trei minute mai târziu s-a înscris și la Lipova, astfel că ecuația cu o singură necunoscută privind calificarea la baraj era deja rezolvată. După pauză „șoimii” au mai înscris o dată, învingând în cele din urmă cu 2-1. La Ghiroda, reșițenii au punctat și ei pentru 2-0, în minutele de prelungire dictate de arbitru, prin Marian Drăghiceanu, după o intercepție și lansare a acestuia pe contraatac reușite de Bogdan Szijj.

 

De două ori 1-0. Și încă un junior care confirmă la prima echipă!

 

Antrenorul Călin Cheregi a transformat acest meci (deși oficial, mai degrabă de pregătire a confruntărilor de la baraj) în două minipartide abordate cu formule diferite. A început cu Zimmermann – Szijj, Ardei, Rimovecz, Fota – Breşneni, Velcotă – Domil, Petre, Trancă – Dane. Iar cea de-a doua repriză, cu Zimmermann – Bărboianu, Ardei, Rimovecz, Szijj – Popescu, Velcotă – Domil, Petre (65, Drăghiceanu), Chera – Gakou. Mai presus decât victoriile de moral (un dublu 1-0) obținute cu ambele formule de echipă este faptul că toți acești jucători – alături de Negru și Gomboș care revin în lot după victoria din finala Campionatului Național U19 – sunt valizi înaintea decisivelor meciuri de baraj pentru promovare. De remarcat și debutul în postura de titular al juniorului Cristian Domil, care la 16 ani a fost ținut în teren toate cele 90 de minute, și nu și-a dezamăgit antrenorul. „Un debut ca titular foarte reușit și plin de aprecieri din partea tuturor”, a subliniat după meci Călin Cheregi.

 

 

Antrenorul rosso-nerilor consideră și el că meciul de la Ghiroda a fost de bun augur în perspectiva dublei de baraj cu ACSO Filiași: „Un rezultat bun pentru moral, care contează enorm de mult din punctul meu de vedere, chiar dacă a fost ultima etapă, deoarece ne dă moralul necesar pentru meciul care urmează, de la Filiași. Am împărțit lotul în două, am încercat să acord minute tuturor, pentru a putea pregăti cât mai bine partida de miercuri”.

 

Miercuri, 24 mai, de la ora 18.00, așadar, se va juca turul barajului semifinal pentru promovare, la Filiași, iar returul va avea loc la Reșița, sâmbătă, 27 mai, de la ora 17.30. Până atunci, luni, 22 mai, la sediul FRF va avea loc tragerea la sorți pentru stabilirea primelor echipe gazdă din barajul final, programat în 3 iunie și 7 iunie. Odată ajunsă acolo, CSM Reșița ar urma să joace cu învingătoarea dintre CSM Deva și Șoimii Lipova. Iar apoi, sperăm cu toții, cu… Steaua, Brașov și Dumbrăvița, în Liga 2!

 

Sursă foto: CSM Reșița/Miruna Mihancea

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite