CSM Reșița își face dreptate singură și învinge un Rapid în 12 jucători! „Ole, ole, mulțumim Metalule!” [VIDEO]

Ceea ce presa de sport anticipa… chiar s-a întâmplat. La meciul dintre Rapid și CSM Reșița a fost delegată o brigadă de arbitri chitită să-i ajute pe giuleșteni! Dar azi, de Ziua Femeii, a existat un Dumnezeu pentru reșițeni!

„CCA (Comisia Centrală a Arbitrilor, n.r.) a luat decizii ciudate în privinţa delegării brigăzii de la acest meci… Centralul Bogdan Dumitrache şi asistentul Cosmin Vătămanu sunt din Bucureşti, oraş din care e şi Rapid. În plus, asistentul 1 Alexandru Filip e mutat recent din Timişoara, acolo unde rapidiştii au frăţie cu poliştii, la Constanţa. Sursele Liga 2.ro susţin că Filip este chiar suporter al Rapidului”. Asta scria Prosport înaintea meciului de azi, din Regie, dintre Rapid și CSM Reșița.

Temerile gazetarilor de la Prosport aveau să se confirme încă din prima repriză a meciului. După un început de partidă echilibrat, cu atacuri periculoase ale rossonerilor în primul sfert de oră și cu ocazii de gol ale giuleștenilor în următorul sfert, a venit momentul să iasă la rampă arbitrul Dumitrache. De două ori în trei minute!

Mai întâi, în min. 33, Cristea trimite în careul gazdelor dintr-o lovitură liberă de la 35 de metri lateral dreapta, Labeau greșește preluarea și mingea îi sare spre stânga, cât pe ce să-l depășească pe rapidist. Dar acesta ridică mâna și lovește mingea, creându-și un avantaj clar! Fază-școală de acordat penalty, dar nu și pentru centralul acestei partide, urmărită din tribune de Mircea Lucescu, fostul antrenor al Rapidului. Peste două minute, același Labeau este în prim-plan, dar în celălalt careu. Atacantul giuleștenilor primește o pasă excelentă de la Alami, şutează din 10-11 metri, dar portarul Cobrea respinge în faţă. Mingea ajunge la Dudea, acesta se pregătește să degajeze, însă Cobrea plonjează pe balon şi îl reţine la 8-9 metri de poartă. Intervine brusc al 12-lea jucător giuleștean, arbitrul Dumitrache, care dictează lovitură liberă indirectă din careu, pentru o numai de el văzută pasă la portar! Reşiţenii protestează astfel a doua oară în trei minute, dar fără folos. Cu folos a fost însă graba lui Alami de a trimite spre buturile reșițene, balonul lovind zidul care nici nu apucase să se instaleze pe linia porții.

Începută la fel ca prima repriză, cu presiune pusă de echipa lui Dorinel Munteanu, partea secundă a fost marcată de efortul depus de ambele formații în primele 60 de minute. Spre final, au început să apară tot mai des ieșirile reșițenilor pe contraatac. Așa s-a întâmplat în minutul 79, când Dat a trimis o diagonală în aerisitul teren advers, într-o zonă spre care deja se lansase Laurențiu Buș! Acesta a pătruns în careu, l-a depășit spre lateral pe portarul Popa și, deși intrat în unghi, a trimis perfect în colțul lung, deschizând scorul. 0-1 și se părea că victoria Metalului nu mai poate fi negată, Rapid nereușind să-și mai creeze decât niște pseudo-ocazii de gol, prea puțin pentru a-l învinge pe un Cobrea care până atunci făcuse un meci perfect.

Dar, când nimeni nu se mai gândea la egalare, ne-a adus cu picioarele pe pământ Dumitrache. Același arbitru Dumitrache! Cel care și-a zis că e cazul să-și mai facă o dată simțită prezența în echipa alb-vișinie. Astfel, în min. 88, a oferit giuleștenilor un penalty (strigător la Cer de) gratuit. „Nici în Liga a 4-a nu se poate vedea așa arbitraj!”, a sărit și comentatorul Digisport, televiziune care a transmis în direct partida. „Ho-ții! Ho-ții!”, striga și Guardia Ultra reșițeană, aflată chiar în spatele porții unde urma să se execute lovitura de pedeapsă. Și a fost executată… perfect pentru Cobrea, pe dreapta acestuia, la semiînălțime, dar nu suficient de tare și de plasat pentru a putea fi învins un portar care azi a făcut un meci mare.

https://www.facebook.com/maria.miruna.1/videos/3007523062633821/

Trei puncte uriașe câștigate de CSM Reșița, care egalează astfel la puncte, 24, pe Concordia Chiajna, echipă pe care o așteaptă etapa viitoare în Valea Domanului. Va fi un meci la care doar 1000 de spectatori vor avea acces, din cauza măsurilor de prevenție anti-coronavirus anunțate azi de secretarul de stat Raed Arafat.

Să-i felicităm pe Dorinel Munteanu și pe cei 14 jucători trimiși azi în teren: Cobrea – Rus, Dudea, Dumitraş, Ispas – Cristea, Breşneni, Dat – Buş (Vădrariu, 90+1′), Astafei (Ene, 83′), Luboya (Ţegle, 56′).

Sursă video: FB Miruna Mihancea, ofițer de presă CSMR.

CITEȘTE ȘI: 8 Martie, zi specială pentru (microbiștii) reșițeni

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available