Suntem prezenți și pe

Sport

CSM Reșița își face dreptate singură și învinge un Rapid în 12 jucători! „Ole, ole, mulțumim Metalule!” [VIDEO]

Publicat cu

pe

Ceea ce presa de sport anticipa… chiar s-a întâmplat. La meciul dintre Rapid și CSM Reșița a fost delegată o brigadă de arbitri chitită să-i ajute pe giuleșteni! Dar azi, de Ziua Femeii, a existat un Dumnezeu pentru reșițeni!

„CCA (Comisia Centrală a Arbitrilor, n.r.) a luat decizii ciudate în privinţa delegării brigăzii de la acest meci… Centralul Bogdan Dumitrache şi asistentul Cosmin Vătămanu sunt din Bucureşti, oraş din care e şi Rapid. În plus, asistentul 1 Alexandru Filip e mutat recent din Timişoara, acolo unde rapidiştii au frăţie cu poliştii, la Constanţa. Sursele Liga 2.ro susţin că Filip este chiar suporter al Rapidului”. Asta scria Prosport înaintea meciului de azi, din Regie, dintre Rapid și CSM Reșița.

Temerile gazetarilor de la Prosport aveau să se confirme încă din prima repriză a meciului. După un început de partidă echilibrat, cu atacuri periculoase ale rossonerilor în primul sfert de oră și cu ocazii de gol ale giuleștenilor în următorul sfert, a venit momentul să iasă la rampă arbitrul Dumitrache. De două ori în trei minute!

Mai întâi, în min. 33, Cristea trimite în careul gazdelor dintr-o lovitură liberă de la 35 de metri lateral dreapta, Labeau greșește preluarea și mingea îi sare spre stânga, cât pe ce să-l depășească pe rapidist. Dar acesta ridică mâna și lovește mingea, creându-și un avantaj clar! Fază-școală de acordat penalty, dar nu și pentru centralul acestei partide, urmărită din tribune de Mircea Lucescu, fostul antrenor al Rapidului. Peste două minute, același Labeau este în prim-plan, dar în celălalt careu. Atacantul giuleștenilor primește o pasă excelentă de la Alami, şutează din 10-11 metri, dar portarul Cobrea respinge în faţă. Mingea ajunge la Dudea, acesta se pregătește să degajeze, însă Cobrea plonjează pe balon şi îl reţine la 8-9 metri de poartă. Intervine brusc al 12-lea jucător giuleștean, arbitrul Dumitrache, care dictează lovitură liberă indirectă din careu, pentru o numai de el văzută pasă la portar! Reşiţenii protestează astfel a doua oară în trei minute, dar fără folos. Cu folos a fost însă graba lui Alami de a trimite spre buturile reșițene, balonul lovind zidul care nici nu apucase să se instaleze pe linia porții.

Începută la fel ca prima repriză, cu presiune pusă de echipa lui Dorinel Munteanu, partea secundă a fost marcată de efortul depus de ambele formații în primele 60 de minute. Spre final, au început să apară tot mai des ieșirile reșițenilor pe contraatac. Așa s-a întâmplat în minutul 79, când Dat a trimis o diagonală în aerisitul teren advers, într-o zonă spre care deja se lansase Laurențiu Buș! Acesta a pătruns în careu, l-a depășit spre lateral pe portarul Popa și, deși intrat în unghi, a trimis perfect în colțul lung, deschizând scorul. 0-1 și se părea că victoria Metalului nu mai poate fi negată, Rapid nereușind să-și mai creeze decât niște pseudo-ocazii de gol, prea puțin pentru a-l învinge pe un Cobrea care până atunci făcuse un meci perfect.

Dar, când nimeni nu se mai gândea la egalare, ne-a adus cu picioarele pe pământ Dumitrache. Același arbitru Dumitrache! Cel care și-a zis că e cazul să-și mai facă o dată simțită prezența în echipa alb-vișinie. Astfel, în min. 88, a oferit giuleștenilor un penalty (strigător la Cer de) gratuit. „Nici în Liga a 4-a nu se poate vedea așa arbitraj!”, a sărit și comentatorul Digisport, televiziune care a transmis în direct partida. „Ho-ții! Ho-ții!”, striga și Guardia Ultra reșițeană, aflată chiar în spatele porții unde urma să se execute lovitura de pedeapsă. Și a fost executată… perfect pentru Cobrea, pe dreapta acestuia, la semiînălțime, dar nu suficient de tare și de plasat pentru a putea fi învins un portar care azi a făcut un meci mare.

Publicată de Miruna Maria Mihancea pe Duminică, 8 martie 2020

Trei puncte uriașe câștigate de CSM Reșița, care egalează astfel la puncte, 24, pe Concordia Chiajna, echipă pe care o așteaptă etapa viitoare în Valea Domanului. Va fi un meci la care doar 1000 de spectatori vor avea acces, din cauza măsurilor de prevenție anti-coronavirus anunțate azi de secretarul de stat Raed Arafat.

Să-i felicităm pe Dorinel Munteanu și pe cei 14 jucători trimiși azi în teren: Cobrea – Rus, Dudea, Dumitraş, Ispas – Cristea, Breşneni, Dat – Buş (Vădrariu, 90+1′), Astafei (Ene, 83′), Luboya (Ţegle, 56′).

Sursă video: FB Miruna Mihancea, ofițer de presă CSMR.

CITEȘTE ȘI: 8 Martie, zi specială pentru (microbiștii) reșițeni

Sport

UPDATE. CSM Reșița va ataca viitoarea ediție de campionat cu un nou staff tehnic

Publicat cu

pe

Odată ajunsă la scadență colaborarea dintre CSM Reșița și antrenorul Dorinel Munteanu, conducerea clubului și tehnicianul bănățean au convenit să se despartă.

Conducerea clubului roș-negru, printr-un anunț public făcut pe pagina de Facebook a CSM Reșița, mulțumește lui Dorinel Munteanu și întregului staff pentru colaborarea avută în perioada noiembrie 2019 – iunie 2020.

„Le dorim multă baftă în continuare în activitățile lor. De asemenea, aducem la cunoștință suporterilor și susținătorilor noștri că, având în vedere situația actuală de la nivel național produsă de pandemia de Covid-19, clubul nostru va intra într-o perioadă de reorganizare, însă nu ne vom abate de la obiectivele propuse, vom continua cu proiectul privind gazonul și al unei clasări cât mai bune în ediția de campionat 2020 – 2021. Nu dorim să promitem mai mult decât putem face, iar suporterii și susținătorii noștri vor fi în continuare ținuți la curent cu ce se întamplă nou în Valea Domanului”, transmite conducerea CSM Reșița.

Nu vă putem oferi detalii despre acest „divorț”, președintele CSMR Cristi Bobar și Dorinel Munteanu neputând fi contactați telefonic.

UPDATE, ora 19.40

În lipsă de informații oficiale, suporterii rosso-neri au început să comenteze pe rețelele de socializare. Unii vin cu fel de fel de sugestii, propuneri transmise public conducerii clubului, alții, susținând că dețin informații din „surse sigure”. Cu riscul de a porni pe piste false, ne-am gândit că merită să aflați ce se vehiculează. Că antrenor principal ar urma să fie un fost jucător al Metalului, fost tehnician, totodată, la prima echipă. Alex Pelici sau Leo Doană.

Continuați lectură

Sport

Nelu Popa punctează din două faze fixe. Se modernizează stadioanele „Arsenal” și „Mircea Chivu”!

Publicat cu

pe

„O veste bună pentru microbiștii și sportivii reșițeni – 1,8 milioane euro vin la Reșița pentru modernizarea fostei baze sportive Arsenal”, a anunțat aseară pe pagina sa de Facebook primarul Ioan Popa, precizând că investiția realizată prin CNI pregătește terenul pentru modernizarea principalului stadion al Reșiței, cel din Valea Domanului.

Preluată în anul 2018, la inițiativa primarului Ioan Popa, de către municipalitatea reșițeană, în contul datoriilor pe care defuncta uzină de armament Arsenal le avea la bugetul local, baza sportivă de pe Strada Bârzăviței va beneficia de o investiție de 1,8 milioane de euro derulată prin Compania Națională de Investiții. Acesta a fost și motivul pentru care, mizând pe promisiunile smulse de primar de la Guvernul Orban, Primăria Reșița a predat amplasamentul la CNI, în februarie 2020. Se vorbea atunci de investiții însumând 1,6 milioane de euro, dar acestea se vor ridica, așadar, la 1,8 milioane.

CNI este acum în faza pregătirii licitației pentru execuția lucrărilor, după ce ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, Ion Ștefan, a semnat Ordinul privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai investiției din Complexul sportiv „Arsenal”.

CITEȘTE ȘI: Fosta bază sportivă Arsenal din Reșița, reabilitată și cu teren de fotbal omologat UEFA!

Primarul Ioan Popa amintește, așa cum ne anunța încă din februarie, că investiția realizată prin CNI include:
teren sportiv de fotbal, cu dimensiuni omologate UEFA și FRF;
 nocturnă și tribune pentru 500 de spectatori;
 teren multifuncțional pentru minifotbal, handbal, baschet, tenis;
 clădire administrativă și vestiare;
 parcare autovehicule și autocar.

Urmează Stadionul „Mircea Chivu”!

„Pe viitor, îmi doresc să obținem finanțare și pentru a moderniza Stadionul Mircea Chivu, iar la acel moment CSM Reșița va putea susține meciurile de acasă în noua bază sportivă Arsenal, unde va beneficia de cele mai bune condiții”, a mai anunțat, pe pagina de Facebook Ioan Popa, primarul municipiului Reșița.

Până să se obțină fondurile necesare schimbării la față a Stadionului „Mircea Chivu”, în această vară se va face… schimbarea gazonului. Vestea ne-a fost adusă chiar de președintele clubului din Valea Domanului, Cristi Bobar, care ne-a asigurat că pentru gazon nu are nevoie de sprijin financiar de la bugetul local al municipiului: „În sezonul competițional încheiat destul de abrupt, am reușit să atragem și finanțări extrabugetare. Amintesc aici, ca surse de venituri externe, vânzarea de abonamente, de bilete și de tricouri, contribuțiile unor sponsori, dar și banii încasați ca urmare a parcursului foarte bun al echipei în Cupa României și a jucării meciului cu Universitatea Craiova în Bănie, și nu în Valea Domanului. În total am ajuns să strângem undeva spre 100 de mii de euro, bani deloc puțini, având o pondere de 10-15 la sută din bugetul clubului. Și, așa cum am promis, din această sumă vom putea acoperi cheltuielile necesare schimbării gazonului și a realizării unui drenaj foarte bun”.

Cristi Bobar ne-a dezvăluit că planurile pe termen scurt nu se opresc aici, iar ele stau la baza obiectivelor pe termen mediu. Am discutat cu domnul primar pe această temă și mi-a spus nu doar să mă ocup de schimbarea cât mai rapidă a gazonului, ci să și pregătesc dosar pentru Liga 1. Mă refer la dreptul de promovare din liga secundă. Avem termen data de 30 iunie să ne punem la punct dosarul pentru FRF, principala problemă fiind actualul nostru statut, conform căruia suntem club de drept public. Dacă vom reuși să ne transformăm în club de drept privat, prin asocierea cu unul sau doi acționari privați, vom începe noua ediție de campionat de pe picior de egalitate, cel puțin organizatoric, cu celelalte competitoare. Deci cu șanse reale, oricât de mici ar fi ele dacă vom compara bugetele, de promovare în prima ligă. Am contract cu CSM Reșița pe patru ani, din care încă nu au trecut primii doi. Mi-aș dori ca la finalul contractului CSM Reșița să fie în Liga 1. Dar, pentru asta, trebuie să punem capul jos și să ne vedem de treabă”, ne-a declarat Cristi Bobar, președintele clubului din Valea Domanului.

 

Continuați lectură

Sport

După fotbal, CSM Reșița își atinge obiectivul și la handbal!

Publicat cu

pe

Fără campioane, dar și fără echipe retrogradate în primele ligi din handbalul românesc, masculină și feminină! CSM Reșița va juca astfel în Liga Zimbrilor și în ediția 2020-2021!

Decizia de înghețare a clasamentelor din cele două prime ligi de handbal a fost luată azi, în Consiliul de Administraţie al Federaţiei Române de Handbal. Ședința s-a desfășurat în sistem videoconferință, membrii Consiliului de Administrație votând, 11 versus 5, în favoarea acestei propuneri.

Marea pierzătoare este Dinamo, care avea 5 puncte avans (cu un meci mai puțin jucat) față de Potaissa Turda și a demonstrat un nivel cu adevărat european, prin parcursul senzațional reușit în Liga Campionilor. Dar acum, conform deciziei de azi, Dinamo nu va primi titlul de campioană a ediției 2019-2020. Acest titlu nu va fi acordat niciunei echipe.

După decizia luată de FRF săptămâna trecută, a venit, așadar, încă una favorabilă Reșiței, luată de FRH. Cum-necum, din cauza (sau datorită?) pandemiei de COVID-19, clubul condus de Cristi Bobar își atinge obiectivele cu ambele echipe de seniori: rămânerea CSM Reșița atât în prima ligă la handbal, cât și în a doua ligă la fotbal!

Să nu uităm, însă, că ambele formații reșițene aveau șanse reale să rămână în actualele ligi dacă ar fi existat condiții normale de continuare a competițiilor. La fotbal, echipa antrenată de Dorinel Munteanu tocmai învinsese la Rapid, urcând astfel deasupra liniei roșii a clasamentului. Iar la handbal, băieții lui Cristi Pătru și Bojan Butulija își făcuseră rodajul la debutul în Liga Zimbrilor, urmând să intre în play-off cu șanse reale de a ajunge la „baraj” și de a evita retrogradarea.

Continuați lectură

Cele mai citite