Cu canabisul în freză, la volan! C-așa-i românul, de Ziua Națională?!

 

Polițiștii rutieri cărășeni au depistat ieri în trafic conducători auto care se aflau sub influența băuturilor alcoolice și a unor substanțe psihoactive.

 

Ieri, de Ziua Națională, peste 30 de polițiști rutieri au acționat pe drumurile publice din județ pentru a preveni producerea de accidente rutiere și a verifica respectarea normelor rutiere. Ca de obicei, și de această dată au fost depistați șoferi cu mintea franjuri din cauza consumului de alcool sau de canabis.

 

În noaptea de 30 noiembrie spre 1 decembrie, la ora 2.10, polițiștii au oprit pentru control pe strada Narcisei din Reșița un autoturism condus de un bărbat de 40 de ani, din municipiu. La testarea cu aparatul etilotest, a rezultat că șoferul avea o alcoolemie de 1,33 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tot ieri, la ora 19.00, polițiști de la Poliția Orașului Moldova Nouă au depistat pe DJ 571 un bărbat de 31 de ani, din Șopotu Nou, care conducea un autoturism din direcția Moldova Nouă către Moldovița, având o alcoolemie de 1,01 mg/ alcool pur în aerul expirat.

 

Un alt echipaj de poliție care acționa pe DJ 582, în localitatea Văliug, a depistat ieri, la ora 19.20, un bărbat de 44 de ani, din Timișoara, care conducea un autoturism din direcția Reșița. După testarea Drugtest a acestuia, aparatul a indicat rezultat pozitiv pentru THC. De asemenea, la controlul autovehiculului, au fost găsite o cană conținând materie vegetală de culoare verde-oliv și un grinder folosit la mărunțirea fragmentelor vegetale, toate fiind ridicate de polițiști în vederea continuării cercetărilor.

 

Într-un alt caz, polițiști de la Poliția Orașului Oravița au oprit pentru control, pe strada Zona Gării, un autoturism condus de un tânăr de 23 de ani, care, fiind testat cu privire la consumul de substanțe psihoactive, aparatul Drug Check a indicat rezultat pozitiv pentru THC. Polițiștii au verificat apoi habitaclul autoturismului și au găsit un pliculeț de plastic ce conținea o substanță vegetală de culoare verde-oliv, care a fost ridicat pentru cercetări. Și în acest caz, primele indicii arată că ar fi vorba de canabis.

 

 

„În toate cazurile, persoanele în cauză au fost conduse la spital unde le-au fost prelevate mostre biologice, iar polițiștii continuă cercetările în cadrul dosarelor penale întocmite.”, mai precizează Alina Boeru, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available