Cum va arăta Teatrul de Vară din Reșița după ce va fi reabilitat și modernizat? Vitamin Architects a făcut publice primele imagini

 

Proiectul de modernizare și reabilitare a Teatrului de Vară din Reșița este estimat la aproape 17.000.000 de lei și prevede transformarea imobilului, aflat în prezent în stare avansată de degradare, într-un spațiu de spectacole, cu ateliere, birouri și sală multifuncțională, precum și amenajarea parcării adiacente acestuia.

 

Vitamin Architects, firma de arhitectură din Timișoara care a proiectat cele șase străzi din cartierul Lunca Pomostului ce leagă Bulevardul A. I. Cuza de Bulevardul Revoluția din Decembrie, a lucrat și la proiectul Modernizare și reabilitare a Teatrului de Vară și a făcut publice, la acest început de an, primele imagini cu intervențiile propuse.

 

„Proiectul de reabilitare și modernizare a Teatrului de Vară vizează transformarea acestui important obiectiv cultural într-un spațiu modern și funcțional, adaptat nevoilor și cerințelor actuale ale publicului și artiștilor. Obiectivul principal al proiectului este aducerea la nivelul minim de calitate a spațiilor existente, prin modificări structurale și îmbunătățiri importante. Intervențiile de reabilitare a teatrului sunt semnificative, aducând modificări la nivel structural și la nivelul calității spațiilor. Intervențiile au rolul de a face clădirea teatrului utilizabilă la standardele actuale, respectând cerințele necesare pentru a asigura buna funcționare a teatrului propriu-zis. Funcțiunii de bază, cea de teatru, i se vor adăuga noi funcțiuni, cum ar fi: ateliere, birouri, sală multifuncțională. Deși spectacolele vor fi organizate sezonier, clădirea va putea fi folosită în permanență, oferind astfel un beneficiu semnificativ în prevenirea degradării acesteia”, spun specialiștii de la Vitamin Architects.

 

Concret, Teatrul de Vară, aflat în proprietatea Primăriei Reșița, va fi reabilitat, modernizat și dotat cu utilități și echipamente necesare în vederea desfășurării activităților sociale, comunitare și culturale. În valoare de 16.921.237 lei, proiectul prevede lucrări de consolidare la fundații și pereți, demolarea grupurilor sanitare și construirea unora noi, refacerea gradenelor, realizarea unui sistem de acoperire fix pentru scenă, amenajarea de rampe și scări accesibile, precum și amenajarea unei parcări cu 48 de locuri, a trotuarelor și a spațiilor verzi. Termenul de execuție este 24 de luni de la obținerea autorizației de construcție.

 

„Proiectul urmărește adaptarea clădirii la condițiile minime de calitate și crearea unor zone de desfășurarea a activităților culturale în siguranță și confort, astfel ajutând la îmbunătățirea calității vieții în cartierul Moroasa și îmbunătățirea aspectului urbanistic al zonei”, precizează Vitamin Architects.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available