„Cupa Reșița” la automobilism, etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă

 

Astăzi și mâine se va desfășura pe traseul din Valea Domanului etapa a II-a, „Cupa Reșița”, din cadrul Campionatului Național de Viteză în Coastă.

 

Organizată de Federația Română de Automobilism Sportiv în parteneriat cu Clubul Auto Blic Brașov și beneficiind de sprijinul Primăriei Reșița și al Consiliului Județean Caraș-Severin, ediția din 2022 a „Cupei Reșița” va aduce în acest weekend la linia de start a traseului din Valea Domanului cei mai buni piloți români de viteză în coastă. Astfel, peste 50 de piloți profesioniști și-au anunțat prezența la a doua etapă de coeficient 2 a Campionatului Național de Viteză în Coastă.

 

„Dat fiind coeficientul pe care Cupa Reșița îl poartă, de la start nu puteau absenta cei mai buni piloți ai campionatului, iar finalul celor două manșe de concurs de duminică devine imposibil de prezis datorită lui Alexandru Pițigoi (Porsche 911 GT3 Cup), Emil Ghinea (Norma M20-F), dar mai ales liderilor celor două categorii majore: brașoveanul Octavian Ciovică (Radical SR8) și băcăuanul Costel Cășuneanu (Škoda Fabia). După un început de sezon în care a progresat foarte bine, Dominic Marcu este pregătit pentru cursa de la sfârșitul acestei săptămâni, aducând la Reșița primul Tesla Model 3 Performance din România, dar mai ales din Europa, pregătit pentru această competiție. Printre sportivii cu ștate vechi care vor porni ca prim favoriți la victoria grupelor acestora, dar și pentru o clasare în primii 10 la general se numără Dudu Șenchea (Mitsubishi Lancer Evo VIII), Horia Gheorghe (Mitsubishi Lancer Evo IX), Andrei Mitrașcă (Dacia STCC) precum și bulgarul Pavel Shenkov (Lada 2107).”, transmit organizatorii competiției automobilistice.

 

Totodată, ediția din 2022 a „Cupei Reșița” va marca și o premieră absolută pentru acest sezon, aducându-i la start pe Claudio Cuttaia, fost pilot de uzină al celor de la Iveco, precum și pe Alexandru Zichil, respectiv Ștefan Volanek. Premiera constă în faptul că aceștia vor concura „la volanul unor mașini mai puțin întâlnite la viteză în coastă, acestea fiind pilotate în mare parte pe circuit. Propriu-zis, nici mașini nu se pot numi, întrucât cei trei vor pilota câte un camion, cu specificații pentru acest gen de competiție”, explică reprezentanții Federației Române de Automobilism Sportiv. Lista completă cu participanții la „Cupa Reșița” o găsiți aici.

 

Program „Cupa Reșița”

 

Sâmbătă, 9 iulie 2022

 

09.00 – Recunoaștere 1

10.50 – Recunoaștere 2 CNVC / Antrenament 1 CNVC-2

12.40 – Recunoaștere 3 CNVC / Antrenament 2 CNVC-2

14.30 – Antrenament 1 CNVC /  Concurs 1 CNVC-2

16.20 – Antrenament 2 CNVC / Concurs 2 CNVC-2

18.00 – Festivitatea de premiere CNVC2

 

Duminică, 10 iulie 2022

 

09.00 – Recunoaștere 4 CNVC / Opțional 1 CNVC-2

11.00 – Recunoaștere 5 CNVC / Opțional 2 CNVC-2

13.00 – Concurs 1

15.00 – Concurs 2

16.30 – Festivitatea de premiere

 

În zilele de sâmbătă și duminică, 9-10 iulie, circulația va fi închisă între orele 8.30 și 16.30 pe traseul DN 58 km 43 – 300 (Stadion Mircea Chivu) – DN 58 km 50 – 000.

 

Sursă foto: Facebook/Cupa Reșița 2022

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite