Cursuri pe scenariul galben sau roșu în toate școlile din Reșița! 84 de cazuri active de COVID-19 în unitățile de învățământ din Caraș-Severin

Decizia trecerii școlilor din Reșița de la scenariul verde la cel galben a fost luată ca urmare a depășirii pragului de 1,5 cazuri de COVID-19 la 1.000 de locuitori. Excepție fac elevii din ciclul primar și cei din anii terminali, care vor merge, în continuare, la școală după scenariul verde.

„Toate unitățile școlare din municipiul Reșița care la momentul actual aplică scenariul verde, din cauza ratei incidenței îmbolnăvirilor cu COVID-19 vor aplica scenariul galben hibrid, care presupune participarea fizică a elevilor din învățământul primar și a celor din clasele a VIII-a și a XII-a și revenirea prin rotație a elevilor din celelalte clase”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISJ caraș-Severin, Ioan Chiosa. Totodată, cele mai mari unități de învățământ din Reșița, Colegiul Național „Traian Lalescu”, Colegiul Național „Mircea Eliade” și Colegiul Național „Diaconovici-Tietz”, la care învață, în total, aproape 3.000 de elevi,  funcționează, încă de zilele trecute, după scenariul roșu, cursuri exclusiv online, după ce au fost confirmate cel puțin 3 cazuri de COVID-19 în rândul elevilor, în clase diferite.

La nivelul județului, scenariul roșu este aplicat în alte 6 unități de învățământ, școlile gimnaziale și grădinițele din Fizeș, Gârnic și Padina Matei, precum și punctual la clase în care au fost confirmate cazuri de infectare cu coronavirus, în localitățile Lupac, Clocotici, Constantin Daicoviciu, Zăgujeni și Soceni.

În momentul de față, în unitățile de învățământ din Caraș-Severin sunt 84 de cazuri active de COVID-19. „2 elevi, 5 cadre didactice și 4 angajați din cadrul personalului didactic auxiliar și nedidactic sunt spitalizați, iar în izolare la domiciliu sunt 46 de elevi, 22 de cadre didactice, din care 10 au ales să predea online și 12 să intre în concediu medical, și 5 angajați din rândul personalului nedidactic”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISJ Caraș-Severin.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite