Dacă la supermarket se poate, și în Piața Reșița Sud se poate!

Așa-zisa decizie a autorităților de a închide piețele ca măsură de protecție anti-COVID-19, care a generat un val uriaș de fake news, a stârnit controverse ample în mediul online, deși autoritățile au decis doar închiderea piețelor din spațiile închise.

Imediat cârcotașii de serviciu, „părelologi”, cum le spune primarul Nelu Popa, au sărit ca arși că de ce se poate la supermarket în spațiu închis și la piață nu, asta deși chiar premierul Ludovic Orban a explicat foarte clar la Digi 24 că decizia vizează un număr extrem de mic de piețe, majoritatea piețelor din România fiind în spații deschise sau semideschise.

Au sărit din nou părelologii că bieții țărani sunt scoși în frig, dar și de această dată valul de fake news a fost contrazis de fapte, pentru că așa se petrece când unii postează, deși n-au mai văzut piața de luni bune!

Primarul Municipiului Reșița, Ioan Popa, vine în sprijinul producătorilor autohtoni cu soluții pentru bună funcționare a piețelor în vreme de pandemie. Acesta dorește ca la intrarea în piețe să fie măsurată temperatura fiecărei persoane (fix ca la supermarket), accesul cumpărătorilor să fie limitat, iar obiectele de protecție sanitară precum măști, mănuși și dezinfectanți să fie la dispoziția tuturor. Piețele reșițene sunt semideschise și permit distanțarea fizică.

„Reșița nu pune zăvorul pe piețele din oraș! Asta pentru că am găsit soluții pentru protecția reșițenilor care doresc să își facă aprovizionarea cu produse românești în deplină siguranță. Nu mai vorbim despre producătorul autohton, care ar rămâne cu marfă nevândută, fără un spațiu de desfacere. De aceea, noi luăm temperatura la intrarea în piețe, limităm accesul cumpărătorilor, ne asigurăm că se poartă mască de protecție și mănuși, punem dezinfectanți la dispoziția tuturor. Mai mult, voi propune accesul la spațiile de vânzare doar pentru cei care vând produse românești, pentru a putea respecta distanțarea fizică. Piețele noastre sunt semideschise și respectă aceleași reguli stricte ca orice hipermarket, așa că nu văd niciun motiv pentru care nu s-ar putea aplica acest model de bună practică la nivel național”, declară Ioan Popa.

Foto: Piața Reșița Sud

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available