Dacă tot a fost weekend, coronavirusul a lenevit și el. Zice-se!

Astăzi, 14 septembrie, în Caraș-Severin a fost raportat un singur caz nou de infectare cu coronavirus, în timp ce la nivel național se înregistrează cel mai mic număr de infectări noi din ultimele două luni: 692. Dar prima zi din săptămână vine mereu cu raportări mult sub media zilnică. C-așa-i după weekend.

Potrivit raportării transmise astăzi de Direcția de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în Caraș-Severin au fost testate 39 de persoane pentru depistarea infecției cu coronavirus, a fost confirmat un caz, nu s-a înregistrat niciun deces și, de asemenea, niciunul dintre pacienții diagnosticați cu COVID-19 aflați în spital nu a fost externat. În momentul de față, în cele două spitale care tratează aceste cazuri sunt internați 141 de pacienți, 48 la Reșița și 93 la Caransebeș. Dintre aceștia, 5 sunt la Terapie Intensivă.

De la începutul pandemiei, în Caraș-Severin au fost testate 4.648 de persoane, 975 fiind confirmate pozitiv cu infecție cu coronavirus. Dintre acestea, 62 au decedat.

CITEȘTE ȘI: COVID-19 în Caraș-Severin. 28 de cazuri noi și un deces, în ultimele 48 de ore. Aproape 100 de pacienți internați în spitalul din Caransebeș!

La nivel național, astăzi au fost raportate doar 692  cazuri noi de persoane infectate cu coronavirus. Distinct de aceste cazuri nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 201 persoane au fost reconfirmate pozitiv. În Caraș-Severin nu s-a înregistrat nicio situație de acest gen. Până la această dată, au fost prelucrate 2.088.975 de teste. Dintre acestea, 7.331 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 4.854 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 2.477 la cerere. În total, pe teritoriul României, au fost confirmate 104.187 de  cazuri de COVID-19. Dintre pacienții depistați pozitiv, 43.244 au fost declarați vindecați și alți 11.374 au fost externați la 10 zile după depistare, întrucât erau asimptomatici.

În ultimele 24 de ore, la nivel național s-au înregistrat și 22 de decese ale unor pacienți infectați cu coronavirus, bilanțul total ajungând la 4.185 de persoane diagnosticate cu COVID-19 care au decedat.

În prezent, în spitalele din țară sunt internați 7.134 de pacienți cu COVID-19, dintre care 456 sunt la ATI. De asemenea, alte 10.847 de  persoane confirmate cu infecție cu coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 5.878 de persoane se află în izolare instituționalizată.

Amenzi pentru nerespectarea regulilor COVID-19

În încercarea de a preveni și combate răspândirea infecțiilor cu coronavirus, autoritățile continuă să efectueze controale atât la persoane fizice, cât și la societăți comerciale.

În ultimele două zile, în Caraș-Severin au fost verificate 138 de societăți comerciale, persoane fizice autorizate, obiective și locații, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, au fost legitimate peste 1.800 de  persoane și au fost verificate 243 mijloace de transport.

„Echipele mixte de control au depistat 114 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, acestea fiind sancționate contravențional, conform Legii nr. 55 din 2020, cu sancțiuni în valoare totală de 3.500 de lei. 7 operatori economici  și persoane fizice au fost sancționați contravențional pentru organizarea de activități în spații închise și pentru participarea la astfel de activități pentru care au fost instituite interdicții sau restricții. În total, au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 15.700 de lei”, transmite purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin, Alina Boeru.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite