Dan Alexa, exuberant după victoria rosso-nerilor cu CSM Deva: „Am rupt clasamentul!”

 

Rosso-nerii au mai făcut un pas spre câștigarea detașată a Seriei a 7-a din Liga 3, obținând a 12-a victorie în 13 etape: 4-1 (1-0) cu CSM Deva, într-un meci jucat astăzi în Valea Domanului.

 

CSM Reșița a învins categoric pe CSM Deva, ocupanta locului secund în serie și una din principalele candidate la disputarea barajului final de promovare în Liga 2 împotriva rosso-nerilor. După victoria repurtată azi, reșițenii s-au distanțat la 12 puncte de urmăritoarea lor, astfel că antrenorul Dan Alexa are de-acum o altă grijă: să-și țină în priză jucătorii, pentru ca aceștia să nu se culce pe-o ureche și să-și iasă astfel din formă exact când se vor juca meciurile eliminatorii din cele două duble de baraj pentru promovare.

 

Hunedorenii au început partida foarte determinați, au avut chiar momente de joc ofensiv, dar apărarea gazdelor a jucat fără greșeală. La fel s-a întâmplat și la poarta cealaltă, acolo unde prima mare ocazie a venit abia în minutul 18, după o fază creată pe stânga de Mediop și finalizată fără gol de Jorza. După doar două minute, Munteanu avansează în careu pe același flanc stâng, centrează la semiînălțime spre Aboubacar, „așezare” acrobatică a acestuia cu călcâiul pentru Mediop, căruia nu-i trebuie mai multe oportunități pentru a deschide scorul (min. 20, foto). Dar apoi senegalezul nu se dezminte și își permite să irosească două situații de singur cu portarul la 1-0. Rezultat înregistrat la pauză, în ciuda protestelor din min. 32 ale celor din Deva, care au avut un gol anulat pentru un ofsaid evident, dar și a ratării uriașe a lui Aboubacar din ultimele secunde ale reprizei, servit perfect în „gura porții” de Mediop.

 

La pauză, Dan Alexa mută ofensiv: îl scoate pe fotbalistul din Mali, introduce un jucător de atac (Velcotă) în linia de mijloc și îl trimite în față, lângă Mediop, pe Drăghiceanu. Până să se vadă efectele acestor permutări, gazdele se trezesc egalate: 1-1 în min. 49, după ce Sima a pierdut mingea la un presing agresiv, la limita regulamentului, făcut de un adversar, Mahadi Kayondo, ieșit dintr-o poziție de ofsaid nesemnalizată de arbitru.

 

Egalitatea pe tabelă nu rezistă, însă, decât 150 de secunde. „Vinovați” – cei mai buni jucători ai partidei: Valentin Munteanu trece pe stânga de doi adversari, pătrunde în careu și marchează după un un-doi cu Mediop (min. 52). Peste doar două minute punctează și Drăghiceanu, lansat excelent de Jorza, astfel că din min. 54 problema învingătoarei nu se mai punea. Ultimul gol este reușit de Jorza (4-1, min. 70), după o cursă pe dreapta a lui Vasluian, voleul lui Amir nelăsându-i nicio șansă goalkeeperului hunedorean, așa cum se întâmplase la ratarea mijlocașului reșițean din prima repriză.

 

 

Dan Alexa s-a declarat foarte mulțumit de jocul echipei sale din derby-ul seriei: „Cred că a fost un joc la discreția noastră. Pe lângă cele patru goluri, am ratat și alte trei-patru situații mari. Am avut un moment în care ne-a egalat Deva, dar reacția echipei a fost foarte bună. Îmi felicit echipa pentru că ne-am distanțat de Deva. Este o victorie importantă, am cam rupt clasamentul din punctul ăsta de vedere. Mai avem două etape în acest an, vrem să obținem maxim și să creștem în continuare ca joc”.

 

CSM Reșița: Micu – Bărboianu (79, Cristea), Avram, Sima – Cioinac – Vasluian (85, Mura), Drăghiceanu (65, Fota), Jorza, Munteanu (65, Breșneni) – Aboubacar (46, Velcotă), Mediop.

 

În aceeași etapă, s-au mai jucat meciurile: Pandurii Târgu Jiu – Gilortul Târgu Cărbuneşti 3-0; Jiul Petroşani – Viitorul Pandurii Târgu Jiu 2 5-0; Viitorul Şimian – Progresul Ezeriş 3-0; Aurul Brad – Voinţa Lupac 1-1. În clasament conduce detașat CSM Reșița, cu 37 de puncte, urmată de Voința Lupac – 25 (golaveraj +8), CSM Deva – 25 (+6), Pandurii Târgu Jiu – 24, Viitorul Șimian – 16. Reamintim, în play-off intră patru echipe, iar două vor merge la baraj. Din sezonul regular mai sunt de jucat 5 etape.

 

Sursă foto: FB Sorin Mihancea

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite