De 1 Decembrie, Alina-i Ecaterina! Luptătoarea Alina Vuc, în rolul Ecaterinei Teodoroiu, într-un pictorial de excepţie

Numărul 4 al publicației Mișcării Olimpice din România are pe copertă un pictorial excepţional, care te invită în trecutul glorios al României: luptătoarea reşiţeană Alina Vuc, membră a Team Romania, o întruchipează pe eroina Primului Război Mondial, Ecaterina Teodoroiu.

„Pe-aici nu se trece!” este sloganul pictorialului în care Alina Vuc poartă drapelul României, într-un cadru de război. Eroină a vremurilor moderne, Alina Vuc s-a arătat onorată de paralela gândită de realizatorii pictorialului.

Cred că ne asemănăm dintr-un punct de vedere, pentru că Ecaterina Teodoroiu a scris istorie într-o lume a bărbaţilor, înconjurată de bărbaţi. La fel şi eu, am scris istorie pentru luptele feminine româneşti, într-o lume care la început a fost doar pentru bărbaţi, pentru că nu existau lupte feminine când s-a început practicarea acestui sport. Mă impresionează spiritul acelor filme, sunt interesată de istorie, şi de aceea cred că sunt interesată şi de istoria pe care o vor avea cei care vin în urma noastră. Am medalii la campionatele europene şi mondiale la toate categoriile de vârstă, dar cele mai importante sunt singurele două medalii obţinute la Campionatele Mondiale de luptele feminine româneşti. Sper să mai pot scrie o pagină de istorie şi să aduc României şi prima medalie olimpică la lupte feminine”, a declarat valoroasa sportivă formată la Reşiţa.

Anul acesta, Alina Vuc a fost declarată cea mai bună luptătoare a lumii la categoria 50 de kg. Alina a fost prima luptătoare din România calificată la Tokyo şi este marea speranță a luptelor românești pentru o medalie la Jocurile Olimpice.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite