De la egal la egal, amical. CSM Reşiţa – Şoimii Lipova 1-1 [FOTO]

Lotul echipei de fotbal CSM Reşiţa a ieşit astăzi din cantonament cu un meci amical contra formaţiei Şoimii Lipova — o grupare cu ambiţii mari pentru viitorul sezon al Ligii a III-a.

Disputat pe arena Gloria, primul joc de verificare al rosso-nerilor i-a oferit antrenorului Alex Pelici prilejul de a testa practic întregul lot, rezultatul partidei fiind mai puţin important în această fază a pregătirilor. După o primă repriză albă, scorul a fost deschis de reşiţeni la cinci minute de la reluare: Cristi Danci şi-a adus echipa în avantaj dintr-o lovitură liberă de la circa 18 metri, lateral dreapta. Mingea trimisă perfect pe colţul scurt l-a lăsat fără replică pe goalkeeperul Şoimilor. Oaspeţii din Lipova au restabilit însă egalitatea în minutul 58, graţie golului marcat de juniorul Dragoş Grigore. CSM Reşiţa – Şoimii Lipova, scor final 1-1, un rezultat echitabil, având în vedere aspectul general al jocului.

„O partidă destul de bună, cu un ritm bun pentru perioada aceasta, atât din partea noastră, cât şi din partea Reşiţei. Din punct de vedere tactic, noi am urmărit foarte mult faza defensivă, şi ne-am achitat de sarcini destul de bine; drept dovadă, adversarul nu şi-a creat prea multe situaţii periculoase. Am primit gol doar din lovitură liberă. Cred că ne-am îndeplinit obiectivul, atât tactic, cât şi din punct de vedere fizic. Noi am început pregătirea în 6 iulie, iar obiectivul fixat pentru viitorul sezon este clasarea între primele cinci. Noi sperăm să fie totuşi locul întâi”, a declarat Flavius Sabău, antrenorul Şoimilor.

„Le mulţumim celor de la Lipova că au venit să joace cu noi, şi-au făcut testele COVID şi am putut desfăşura acest test. În această perioadă, partidele amicale sunt o problemă, pentru că e greu să găseşti un adversar care să aibă aceste teste. Şoimii Lipova este o echipă bună, o formaţia care se va bate probabil pentru promovarea din Liga a III-a. Noi venim după cantonament, nu aveam cum să să arătăm o prospeţime deosebită în joc, dar în mare parte pot să spun că s-a înţeles ceea ce am încercat să lucrăm în timpul ăsta scurt. Mă bucur că perioada de cantonament s-a încheiat cu bine, fără accidentări. Singura problemă este la Bruno Vasiu, care a avut un contact mai dur cu Ene în timpul unui antrenament şi va lipsi circa două săptămâni. Urmează ca în săptămânile următoare să cristalizăm o idee de joc. În ceea ce priveşte lotul, l-am mai adus pe mijlocaşul Robert Boboc şi suntem acum siguri şi de serviciile portarului Alberto Cobrea. Sunt două veşti bune pentru noi, mai rămâne să ne edificăm asupra copiilor din pepiniera proprie. Trebuie să avem răbdare cu ei, acolo încă suferim, trebuie să găsim acel junior de 2002 pe care să-l putem introduce de la început”, a spus Alexandru Pelici, principalul formaţiei reşiţene.

Următorul joc de pregătire al rosso-nerilor este programat miercurea viitoare, când Reşiţa va înfrunta la Severin echipa lui Adrian Mititelu, FC U Craiova.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available