Decizie de ultimă oră pentru ca Black Friday să nu devină Ziua Păcălelilor

 

La inițiativa președintelui Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Claudiu Dolot, a fost înființat Comandamentul Special Black Friday, care are drept scop supravegherea permanentă, 24 din 24 de ore, a ofertelor cu promoții din această perioadă, indiferent de domeniul de activitate, au anunțat astăzi reprezentanții instituției.

 

„Am decis înființarea acestui comandament după ce am văzut rezultatele controalelor de zilele trecute, la cei care au «furat startul» campaniei de reduceri. Așa cum am spus de fiecare dată, manifestăm TOLERANȚĂ ZERO față de orice abatere de le legislația în domeniu. Parte a campaniei «Protecția Consumatorilor nu se negociază!», ne dorim ca acest comandament să împiedice transformarea lui Black Friday în Ziua Păcălelilor”, a declarat Claudiu Dolot, președintele ANPC.

 

Strategia de acțiune a Comandamentului Special Black Friday a fost stabilită în urma unei videoconferințe cu toți comisarii șefi și comisarii șefi adjuncți din țară, precizează reprezentanții ANPC. Printre alte măsuri, instituția a pus la dispoziția consumatorilor o adresă de e-mail dedicată, bf@anpc.ro, la care îi invită pe toți cetățenii care constată nereguli legate de promoțiile din această perioadă să scrie, să trimită fotografii sau orice document care demonstrează că drepturile lor în calitate de consumatori sunt încălcate.

 

Vânzările cu preț redus, indiferent de tipul acestora (soldare, lichidare, vânzări promoționale), trebuie să respecte o serie de reguli de fixare și publicitate a prețurilor, amintesc reprezentanții ANPC: „Orice comerciant care anunță o reducere de preț trebuie să o raporteze la prețul de referință practicat în același spațiu de vânzare pentru produse identice. Prețul redus trebuie să fie inferior prețului de referință. Prețul de referință reprezintă cel mai scăzut preț practicat în același spațiu de vânzare în perioada ultimelor 30 de zile, înainte de data aplicării prețului redus”.

 

UPDATE, ora 18.25 

11 dintr-o lovitură! Prima LISTĂ NEAGRĂ de site-uri cu oferte înșelătoare de BLACK FRIDAY

 

Sursă foto: gadget.ro

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite