Decorează-ţi casa cu stil: 7 proiecte DIY uşor de pus în aplicare

 

Proiectele DIY sau Do It Yourself se referă activităţi de creaţie, reparaţie sau chiar modificări pe care le poţi face pe cont propriu. Spre exemplu, proiectele DIY pentru casa se pot face pe cont propriu, fără să ai nevoie de meşteri, de obicei cu un buget redus său mediu.

Dacă îţi doreşti să îţi decorezi casa cu personalitate, atunci proiectele DIY sunt cea mai bună variantă. Descoperă mai jos 7 idei uşor de pus în aplicare:

 

Înrămează poze printate

 

O mulţime de poze printate acasă sau la un centru special se pot transforma în tablouri deosebite pentru dormitor. Tot ce trebuie să faci este să alegi pozele potrivite, iar mai apoi să le înrămezi şi să le agăţi pe perete, să le pui pe noptiere, birouri sau comode. Poţi opta pentru poze cu tine şi cei dragi sau poze abstracte, peisaje, portrete care te inspiră sau chiar imagini cu fructe, legume ori animale.

Acest proiect DIY nu e deloc complicat şi nici prea costisitor. Cu o imprimantă multifunctionala acasă poţi să te ocupi de un astfel de proiect, dar şi de multe alte activităţi pentru job, cursuri de învăţare sau şcoala celor mici. O imprimantă Epson e super alegere dacă îţi doreşti un model performant, uşor de folosit.

Găseşti imprimante Epson pentru toate buzunarele, cu funcţii diverse. În afară de imprimantă Epson, mai poţi opta şi pentru modele de la alte branduri. Spre exemplu, poţi achiziţiona o imprimantă Brother sau HP.

 

Tranformă un raft într-o masă de bar

 

O zonă de bar va schimba cu siguranţă vibeul unei camere, fie că este vorba despre bucătărie, fie că este vorba despre living sau balcon. Dacă ai chef de un proiect DIY rapid şi prietenos cu buzunarul, ce zici să transformi un raft de dimensiunile potrivite într-o zonă de bar? Tot ce trebuie să faci este să montezi raftul în perete şi să completezi amenajarea cu 2,3 sau 4 scaune de bar.

 

Pictează

 

Pictura e o activitate ce îţi poate aduce o mulţime de beneficii. Te poate ajuta să te relaxezi, să îţi exersezi creativitatea, dar şi să îţi îmbunătăţeşti capacitatea de concentrare. Unde mai pui că vei obţine câteva obiecte de decor DIY foarte preţioase, pe care le poţi pune pe perete, pe birou sau în zona de dining.

Ca să porneşti un proiect de decor DIY simplu, începe să pictezi. Cumpără un kit de începători şi lasă-ţi imaginaţia să zburde pe pânză.

 

Vopseşte faianţă

 

Te-ai săturat de aspectul faianţei din baie sau bucătărie? Ei bine, schimbarea acesteia implica nu doar costuri ridicate, ci şi destul de mult deranj. De aceea, cel mai bine ar fi să îi dai un refresh cu ajutorul unui proiect DIY simplu: vopseşte-o. Există o mulţime de vopseluri speciale pentru faianţă pe care le poţi aplica, de la variante satinate, la variante mate sau multicolore.

 

Foloseşte un stander pentru haine

 

Simţi că ai nevoie de mai mult spaţiu pentru hainele tale, însă nu ai unde să pui încă un dulap? Nu te grăbi să reamenajezi toată casa. Mai degrabă, ia în considerare un proiect DIY foarte distractiv. Cu un stander de haine poţi să decorezi o cameră a casei, de la hol şi până la balcon sau dormitor, chiar să îţi creezi propria zonă de dressing.

Alege un astfel de stander şi aşează-ţi hainele preferate astfel încât să obţii un decor pe placul tău şi să ai mereu la îndemână piesele vestimentare pe care le porţi cel mai des. Preţurile unui stander de haine porneşte de la câteva zeci de lei, în funcţie de dimensiuni, brand şi materialul din care este realizat.

 

Încearcă autocolantul pentru mobilă

 

Uneori, piesele de mobilier se învechesc rapid sau pur şi simplu nu îţi mai plac, mai ales dacă gusturile tale s-au schimbat radical în ultimii ani. Ei bine, dacă ai piese de mobilier pe care le iubeşti, dar nu prea, le poţi da un refresh cu ajutorul autocolantului. Mai exact, e vorba de piese de mobilier încă bune, pe care nu te încumeţi să le arunci.

Autocolantul pentru mobila se găseşte rapid, în magazine de bricolaj sau online şi se aplică în câteva ore pe o piesă de dimensiuni medii.

 

Transformă cutiile de carton pentru depozitare

 

Cutiile de carton te ajută să depozitezi o mulţime de produse şi să ai o casă organizată, totul la un preţ avantajos. Ce faci însă cu aspectul tern? O soluţie foarte simplă este să transformi cutiile cu ajutorul culorilor, de la carioci, la pensule şi vopseluri sau chiar poze şi imagini printate şi lipite pe acestea. Poţi printa acasă foarte uşor cu o imprimantă Epson, HP sau Xiaomi. În acest fel, clasicele cutii de carton vor deveni mici piese de decor.

Proiectele de mai sus îţi pot servi ca sursa de inspiraţie ca să îţi amenajezi şi decorezi casa cu bun-gust, indiferent de dimensiunile ei sau de compartimentare.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available