Delapidare, gestiune frauduloasă, abuz în serviciu, la CJ Caraș-Severin. Șapte plângeri penale au ajuns pe masa procurorilor. Urmează și altele! 

Acuzat că vorbește despre hoții care, în anii trecuți, au prădat bugetul județului, fără, însă, a oferi date și cifre concrete, Romeo Dunca a prezentat, astăzi, la solicitarea consilierului PSD Ioan Crina, o informare privind situația plângerilor penale pe care Consiliul Județean Caraș-Severin le-a depus, până acum, la Parchet.   

Ca urmare a sesizărilor adresate de către conducerea Consiliului Județean (CJ) Caraș-Severin organelor de urmărire penală, în prezent se află în lucru la Parchetul de pe lângă Judecătoria Reșița și la cel de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin șapte dosare penale în care se solicită inclusiv recuperarea prejudiciilor. Acestea vizează activitatea unor angajați de la două dintre direcțiile aflate în subordinea instituției: Direcția de Drumuri Județene și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului.

La Direcția de Drumuri Județene (DJJ) este vorba despre trei plângeri penale depuse în perioada decembrie 2020-martie 2021 cu privire la comiterea a zece infracțiuni de abuz și neglijență în serviciu, cu un prejudiciu reclamat total produs prin comiterea acestor infracțiuni de peste 3.600.000 de lei. „Pot să spun, văzând câte sunt, văzând sumele despre care e vorba și având consultanța unui om de specialitate și cunoscând una din spețe, că de aici, cu semnăturile celor de la DJJ, s-au furat anumite sume. Poate nu sunt sume mari, dar am puterea să îi transmit acest lucru domnului Nedelcea (Flavius Nedelcea, fost vicepreședinte CJ Caraș-Severin din partea PSD, în prezent consilier județean Pro România, n.r.), care spune că pe vremea lor totul a fost miere și că ei nu s-au certat. Nu s-au certat pentru că au fost parte din acest rău”, a declarat președintele CJ Caraș-Severin, Romeo Dunca. Acesta a precizat că multe dintre lucrările derulate prin DJJ au probleme, fapt constatat în teren. „Mergem și vedem că nu există calitatea lucrării. De acolo și patosul unora în a mă contra, depășind limita bunului simț. Am depășit-o pentru că nu pot să accept să fiu certat sau luat la întrebări de un individ care a fost parte din acest rău. Păi, a fost vicepreședinte. Eu trebuie să descopăr ce au făcut ei în mandatele lor? Ei aveau toată puterea!”, a punctat Dunca.

De asemenea, Consiliul Județean mai are în lucru două plângeri penale la Direcția de Drumuri Județene, în care prejudiciul estimat este de aproximativ 1.250.000 de lei. În aceste cazuri, ar fi vorba despre comiterea infracțiunilor de înșelăciune și neglijență în serviciu pentru efectuarea, respectiv recepția neconformă (defectuoasă) a unor lucrări de drumuri județene realizate în ultimii doi ani.

În ceea ce privește Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, au fost depuse la Parchet patru plângeri penale privind comiterea mai multor infracțiuni de delapidare, gestiune frauduloase, neglijență în serviciu, comise de angajați ai instituției. Președintele Consiliului Județean a oferit detalii despre cea mai recentă dintre acestea, comisă de o angajată a Căminului pentru Persoane Vârstnice Reșița: „După cum știți, persoanele asistate trebuie să plătească o cotă, 60% din pensie, restul sumei fiind suportată de aparținător. Cum poți, ca șef, să nu verifici faptul că de luni de zile acel asistat nu și-a plătit contribuția din pensie? Consiliul Județean este împovărat de această cheltuială. O facem cu mare drag pentru persoanele care nu pot, care nu au bani, dar pentru cei care au pensie? Vine poștașul și angajatul județului încasează acești bani și îi duce acasă, și timp de doi ani de zile se adună o lipsă de 260.000 de lei, bani pe care angajatul respectiv nu îi depune în casierie. Și după ce se află, vine și spune să nu mă băgați la pușcărie că aduc banii. Și vine și depune la casierie 37.000 de lei, și zice că o să mai aducă, dar că restul banilor i-a dat la aparținători! În ce lume trăim, domnilor? Păi nu sunt proști cei care au gestionat această activitate? Pentru că asta nu s-a întâmplat pe vremea mea. Și mai ai curajul și tupeul să vii și să strigi că noi am preluat-o cu datorii și am încercat să rezolvăm problemele. Nu! Ați fost parte din furt!”.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available