Declarația îi aparține Valeriei Schelean-Șomfelean, deputatul PNL de Caraș-Severin care a ales să nu-și depună candidatura pentru un nou mandat de parlamentar, după 8 ani de activitate în Camera Deputaților.
Valeria Schelean-Șomfelean combate cu argumente juridice și chiar statistice încercările PSD și PRO România de amânare a alegerilor parlamentare.
„Democrația înseamnă alegeri, înseamnă vot. Democrația nu poate fi amânată. Amânarea alegerilor cu câteva luni ar duce, automat, la o criză constituțională, la perpetuarea unei stări de incertitudine și instabilitate. Din 20 decembrie, mandatul actualului Parlament încetează, iar, în caz de amânare a alegerilor, acesta ar rămâne în funcție cu atribuții limitate de legiferare: nu poate adopta/modifica legi esențiale, cum sunt cele cu caracter organic. Actuala situație epidemiologică este îngrijorătoare, dar nu există nicio certitudine că pandemia va lua sfârșit în ianuarie, în februarie sau martie anul viitor, așa cum fals lasă să se înțeleagă cei care susțin amânarea alegerilor. Pe de altă parte, statistica arată că rata de infectare nu a fost legată de organizarea alegerilor locale din luna septembrie. Județele cu cea mai mare prezență la vot au printre cei mai mici indici de infectare”, a scris azi pe pagina sa de Facebook deputata PNL de Caraș-Severin.
„Îmi doresc să contribui activ, chiar și din domeniul privat, la dezvoltarea județului”
La începutul lunii în curs, Schelean a anunțat că nu își depune candidatura în competiția internă din PNL pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie. A explicat și de ce a luat această decizie:
„După 8 ani de activitate parlamentară și politică intensă, consider că este momentul să acord prioritate familiei și proiectelor personale profesionale. Opinia mea este că, indiferent de funcția deținută, 2 mandate sunt suficiente pentru ca un politician să își pună în practică proiectele pentru care a fost ales de către cetățeni. Pentru mine, faptul că am reușit să aduc schimbări în legislația muncii, a educației naționale, dar și cu privire la normele care reglementează protejarea victimelor violenței domestice – proiecte care afectează, implicit, și viața cărășenilor – reprezintă o validare a muncii mele ca parlamentar.
În toți acești ani, am depus eforturi pentru a reprezenta cât mai bine județul nostru în forul legislativ și consider că am fost un parlamentar activ, atât în comisiile de specialitate ale Camerei Deputaților, cât și în plenul acesteia. Am dus, alături de colegii mei parlamentari din celelalte județe, greul bătăliei pentru apărarea statului de drept și a democrației în România. De asemenea, am pledat mereu, inclusiv în aparițiile mele publice, pentru o politică făcută cu decență și bazată pe proiecte concrete. M-am delimitat de toate acele situații în care limbajul și atitudinea vulgară au fost arma principală a policitienilor cu care am interacționat în diferite momente.
Iubesc Caraș-Severinul și, tocmai de aceea, o parte din proiectele personale și ale familiei mele vizează județul nostru. Îmi doresc să contribui activ, chiar și din domeniul privat, la dezvoltarea acestei zone.”