Dezinteres din partea medicilor pentru Spitalul Județean de Urgență Reșița

În încercarea de a mai reduce din deficitul de personal, Spitalul Județean de Urgență Reșița a organizat, de la începutul acestui an, două concursuri pentru ocuparea a 32 de posturi vacante de medici, inclusiv în secții aflate în prima linie în lupta anti-COVID-19. Pentru jumătate dintre aceste posturi nu a fost depus, însă, niciun dosar.

 

În luna februarie, Spitalul Județean de Urgență Reșița a scos la concurs 12 posturi de medici, pentru Unitatea de Primiri Urgențe – SMURD (patru posturi de medic rezident) și pentru secțiile Anestezie Terapie Intensivă (șase posturi – patru de medic specialist și câte unul de medic primar, respectiv medic rezident ultimul an) și Boli Infecțioase (două posturi – unul de medic specialist şi unul de medic primar).

 

Doar șase dintre acestea au fost, însă, ocupate, în urma desfășurării probelor scrise/clinice, în zilele de 13 și 14 aprilie. Este vorba, potrivit datelor publicate pe site-ul Spitalului Județean de Urgență Reșița, de cele patru posturi de la Unitatea de Primiri Urgențe – SMURD, postul de medic rezident la Anestezie Terapie Intensivă și un post de medic specialist la Boli Infecțioase. De altfel, pentru celelalte posturi nu a existat niciun candidat înscris în concurs.

 

La sfârșitul lunii trecute, Spitalul Județean de Urgență a publicat în revista de specialitate „Viața Medicală” scoaterea la concurs a altor 20 de posturi de medici primari, specialiști sau rezidenți, pentru alte secții, inclusiv la Centrul de Sănătate Multifuncțional Bozovici. Este vorba despre Cardiologie, Chirurgie, Medicină Internă, Psihiatrie, Ortopedie, Pneumologie – TBC,  Compartimentul ORL, Laboratorul de radiologie și al Serviciului de supraveghere, prevenire și limitare a infecțiilor asociate asistenței medicale, precum și despre cabinetele de medicină internă și de chirurgie de la Bozovici. Nici de această dată, însă, nu există un interes prea mare din partea medicilor.

 

Potrivit listei privind rezultatele selecției dosarelor depuse în vederea participării la concurs publicată săptămâna trecută de către unitatea spitalicească, pentru zece dintre aceste posturi vacante nu s-a înscris niciun candidat. Este vorba despre cele de la secțiile Medicină Internă II (un post de medic primar), Cardiologie (două posturi de medic rezident ultimul an) și Chirurgie (un post de medic primar, temporar vacant pe o perioadă determinată de trei ani); de la Laboratorul Radiologie Imagistică Medicală (trei posturi de medic specialist); de la Serviciul de supraveghere, prevenire și limitare a infecțiilor asociate asistenței medicale (un post medic specialist epidemiolog) și de la Cabinetul de medicină internă din cadrul Centrului de Sănătate Multifuncțional Bozovici (două posturi de medic specialist).

 

La polul opus se situează secția Ortopedie-Traumatologie, unde nu doar că s-au înscris candidați, dar există și concurență, pentru cele două posturi scoase la concurs fiind admise dosarele a patru candidați. De asemenea, au mai fost admise câte două dosare pentru cele două posturi vacante la Psihiatrie, respectiv la Pneumologie – Compartiment TBC, și câte un dosar, pentru medic specialist, la Cardiologie și la Compartimentul ORL, unde a fost scos la concurs câte un post. De asemenea, la Cabinetul de chirurgie generală de la Centrul de Sănătate Multifuncțional Bozovici, unde au fost scoase la concurs două posturi de medic specialist, a fost admis un dosar.

 

Concursul pentru ocuparea acestor posturi urmează să fie organizat până cel târziu pe data de 26 iunie.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite