Din Bangladesh spre vestul Europei, via Lescovița. Polițiștii de frontieră cărășeni au oprit un grup de migranți la granița cu Serbia

 

Trei cetățeni din Bangladesh sunt cercetați pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar un sirian a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, fiind cercetat pentru trafic de migranţi.

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Socol au depistat, în cadrul unei acţiuni de prevenire şi combatere a migraţiei ilegale, miercuri noaptea, în apropierea localității Lescovița, trei cetățeni care au coborât dintr-un autoturism marca Mercedes și care ulterior s-au deplasat, pe jos, spre granița cu Serbia.

 

„Imediat, poliţiştii de frontieră au interceptat cele trei persoane și pe șoferul autoturismului, un cetățean sirian, în vârstă de 40 ani, cu rezidenţă în ţara noastră. Toți patru au fost fiind conduși la sediul inspectoratului pentru cercetări. În cadrul verificărilor, s-a stabilit faptul că cei trei cetățeni străini sunt cetăţeni din Bangladesh, cu vârste cuprinse între 33 și 38 de ani. Aceștia figurează intrați legal pe teritoriul României, în baza unor vize de angajare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră, Mihaela Leș.

 

Sub coordonarea unui procuror din cadrul Tribunalului Caraș Severin, în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat. De asemenea, șoferul este cercetat pentru trafic de migranţi, iar pe numele acestuia s-a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

 

„Recomandăm cetățenilor să nu transporte persoane necunoscute în apropierea sau spre frontiera de stat, iar în situația în care le sunt solicitate astfel de servicii de transport, să anunțe echipajele Poliției de Frontieră, apelând numărul de telefon: 021.9590, care funcționează non-stop”, a transmis Mihaela Leș.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite