Din suflet pentru suflet. Artiști de prestigiu la spectacolul caritabil organizat astăzi de Primăria Oravița

 

Primăria Oravița și Casa de Cultură „George Motoia Craiu” organizează astăzi, 21 septembrie, un spectacol caritabil pentru ajutorarea unui profesor orăvițean aflat, de peste 10 ani, în mare suferință.

 

Nevoit să intre în pensie de boală la vârsta de 35 de ani, când era profesor de muzică la Liceul Teoretic General Dragalina din Oravița, Ciprian Purea fusese diagnosticat în anul 2010 cu scleroză multiplă. A continuat să predea până în 2016, dar, în pofida investigațiilor făcute în Austria, Portugalia, Italia, boala a evoluat și dascălul nu a mai putut merge la cursuri. A descoperit recent că există o clinică în Europa unde i s-ar putea face un transplant de celule stem care i-ar fi benefic. O astfel de intervenție costă însă 50.000 de euro, sumă de care Ciprian Purea nu dispune. Acesta a reușit să strângă o parte din bani din donațiile prietenilor, colegilor și ale altor oameni de bine, dar nu este suficient.

 

Comunitatea locală, la inițiativa Primăriei Oravița, încearcă să-i întindă încă o mână de ajutor dascălului care a împlinit nu demult 40 de ani. Astfel, astăzi, de la ora 18.30, la Casa de Cultură „George Motoia Craiu” din Oravița va avea loc spectacolul caritabil „Cânt din suflet pentru suflet”, în vederea strângerii de fonduri pentru profesorul Ciprian Purea. Și-au anunțat participarea, alături de mulți artiști de muzică populară, soliștii vocali Nicoleta Voica, Petrică Miulescu Irimică, Nicu Novac, precum și Ansamblul de cântece și dansuri „Hora Carașului” al Casei de Cultură din Oravița.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite