Dr. Jaro Marșalic dezvăluie cine a îngropat proiectul construirii unui spital nou în Reșița

„Stocuri aproape de zero în ceea ce privește materialele de protecție împotriva noului coronavirus, ventilatoare insuficiente și trei paturi pentru pacienții infectați cu SARS-CoV-2”, așa se prezenta situația la Spitalului Județean de Urgență din Reșița la începutul pandemiei.

După trei ani de guvernare pesedistă și aproape patru ani de administrație publică județeană sub conducerea PSD, Spitalul Județean de Urgență din Reșița se afla la începutul anului 2020 în pragul colapsului. Salvarea acestuia, în contextul pandemiei de COVID-19, a venit de la Guvernul liberal, subliniază medicul Jaro Marșalic, director medical al SJUR și candidat al Filialei PNL Caraș-Severin pentru Camera Deputaților la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

O infrastructură sanitară ce n-a beneficiat de investiții majore, cu personal de specialitate insuficient, clădiri vechi de peste 50 de ani – cam asta este imaginea sistemului sanitar din România. Pentru a ieși din această paradigmă, este nevoie de investiții serioase și de construirea unor spitale noi, numai așa vom putea face față necazurilor care se abat asupra noastră, spune Jaro Marșalic.

Care era situația Spitalului Județean la începutul pandemiei? „Stocuri aproape de zero în ceea ce privește materialele de protecție împotriva noului coronavirus, ventilatoare insuficiente și trei paturi pentru pacienții infectați cu SARS-CoV-2”, arată medicul reșițean Jaro Marșalic. Acesta recunoaște cu subiect și predicat că lipsa materialelor de la Spitalul Județean de Urgență Reșița a prins unitatea spitalicească pe nepregătite la debutul pandemiei de coronavirus. Chiar în aceste condiții, prin grija guvernării liberale, spitalul a beneficiat în cel mai scurt timp de 20 de ventilatoare noi, 10 paturi noi pentru pacienții infectați cu COVID-19, un pat pentru suspecți și 16 paturi în zona verde non-COVID. De asemenea, a fost reamenajată Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) prin crearea unui triaj de circuite separate cu filtre. Totodată, au fost amplasate 3 corturi și 7 containere (la Staționarul 1), un cort și un container (la Staționarul 2) și un cort (Staționarul 3). Urmează amenajarea unui spital modular la Staționarul 2.

Doar aceste progrese și îmbunătățiri din ultima perioadă sunt garanția pentru o guvernare liberală în următorii 4 ani. În plus, ar trebui să ne aducem aminte că în perioada 2007-2008 ministrul Sănătății din acea perioadă, Eugen Nicolaescu, a demarat proiectul «Spitale regionale și Spitale județene noi», identificându-se și resursa financiară și anume introducerea taxei pe viciu, dar, imediat după instalarea noului guvern în 2008, noul ministru al Sănătații, Ion Bazac – PSD, a blocat această inițiativă. De asemenea, în 2016, PSD-ul lui Dragnea ne-a promis 8 spitale regionale, unități spitalicești ce au rămas doar pe hârtie. De aceea este nevoie ca în 6 decembrie să spunem NU promisiunilor deșarte și să votăm oameni ce au demonstrat că faptele sunt mai presus de orice promisiune electorală mincinoasă”, este de părere candidatul pentru o poziție de deputat în Parlamentul României, liberalul Jaro Marșalic.

Pandemia, folosită ca armă politică ce are ca scop mascarea impotenței guvernării PSD

Candidatul PNL Jaro Marșalic acuză PSD-ul de manipulare când vine vorba de problemele reale din spitalele românești și deturnarea atenției de la felul în care a fost manageriat sistemul sanitar în ultimii 30 de ani, prin acuze aduse actualei guvernări în materie de gestionare a pandemiei. Medicul chirurg reșițean mai spune că în șapte luni nu pot fi remediate problemele acumulate în 3 decenii. Totodată, Marșalic le mai aduce aminte pesediștilor faptul că au blocat timp de o lună în Parlament legile ce reglementau măsurile urgente pe timp de pandemie. De aceea, candidatul PNL la Camera Deputaților crede cu tărie că este imperios necesar un vot pentru candidații liberali în 6 decembrie pentru a putea avea un Guvern stabil, bazat pe o majoritate construită în jurul PNL și pentru a putea face o reformă sistemică, în special în domeniul sanitar.

(P)

Facebook Comments

Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available