UPDATE. Drumul de mare viteză Craiova – Caransebeș – Lugoj: Cinci oferte pentru studiul de fezabilitate în valoare de peste 100.000.000 de lei

 

Cinci oferte au fost depuse la licitația lansată în sistemul electronic de achiziții publice pentru proiectarea drumului de mare viteză Craiova – Drobeta Turnu Severin – Caransebeș – Lugoj, a anunțat, astăzi, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

 

Licitația pentru proiectarea drumului de mare viteză Craiova – Drobeta Turnu Severin – Caransebeș – Lugoj, al cărui profil – autostradă sau drum expres – urmează să fie stabilit în urma studiului de fezabilitate, a fost publicată în sistemul electronic de achiziții publice (SICAP – Sistemul informatic colaborativ pentru mediu performant de desfășurare al achizițiilor publice) pe 1 iunie, iar astăzi s-au depus cinci oferte în cadrul acestei licitații.

 

Anunțul a fost făcut de ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, pe pagina sa de facebook. „Proiectul este unul esențial pentru asigurarea unei conexiuni moderne și rapide între două dintre regiunile țării, Oltenia și Banat. Autostrada/drumul expres va avea o lungime de circa 250 de kilometri și are avantajul de a fi lansat/ă pe un model nou de caiet de sarcini care vine în ajutorul proiectantului, pe de o parte (prin stabilirea unui calendar clar de termene și plăți) și, pe de altă parte, avantajează și beneficiarul care primește la final un studiu de fezabilitate foarte detaliat (un așa-numit preliminary design). Acesta va permite, pe viitor, lansarea unei licitații pentru proiectare și execuție, având la bază un studiu de fezabilitate care elimină surprizele neplăcute de pe traseu, dar care dă, în același timp, constructorului libertatea de a inova și adapta proiectul”, a transmis Cătălin Drulă.

 

Finanțarea studiului de fezabilitate ar urma să fie asigurată din fonduri europene. În acest sens, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a depus pe 17 iulie o aplicație de finanțare nerambursabilă alocată prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020, în cadrul Axei Prioritare 1 – Îmbunătățirea mobilității prin dezvoltarea rețelei TEN-T și a metroului, Obiectiv Specific 1.1 Apel de proiecte pentru Dezvoltarea infrastructurii rutiere – sprijin pregătire proiecte de investiții, Operațiunea – Creșterea mobilității pe rețeaua rutieră TEN-T centrală. Valoarea estimată a proiectului studiului de fezabilitate este de circa 130.000.000 de lei.

 

Drumul de mare viteză va face legătura cu Coridorul IV de Transport Pan-European: Nădlac – Arad – Timişoara – Lugoj – Deva – Orăştie – Sebeş – Sibiu – Piteşti – Bucureşti – Drajna – Cernavodă – Constanţa, care asigură acces direct spre Occident prin Vama Nădlac și spre Orient, prin punctul de frontieră Vama Veche.

 

UPDATE, ora 17.35

 

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), cele cinci oferte au fost depuse de:

 

Asocierea: EGIS ROMÂNIA SA (lider de asociere) – SEARCH CORPORATION SRL – ITALROM INGINERIE INTERNAȚIONALĂ SRL – GEOSTUD SRL – ECO GEODRUM SRL – EGIS INTERNATIONAL SAS;

 

Asocierea: SC IRIMAT CONS SRL (lider de asociere) – SC STUDIO CORONOA SRL CIVIL ENGINEERING – G&M ROAD BUILDING ENGINEERING SRL;

 

Asocierea: SC EXPLAN SRL (lider de asociere) – SC GEOLOGIC SITE SRL – DP CONSULT SA – SCA TEAHA&FUZESI;

 

Asocierea SC TPF INGINERIE SRL (lider de asociere) – TPF-CONSULTORES DE ENGENHARIA E ARQUITETURA SA – SC STEROGIS PROIECT SRL – SC SAIDEL PROIECT SRL – SC SIDEL ENGINEERING SRL – SC ERNST & YOUNG SRL;

 

YUKSEL PROJE AS.

 

„Durata contractului este de 43 luni de la data de începere, din care 36 de luni – studiul de fezabilitate. Comisia de Evaluare va analiza ofertele în conformitate cu prevederile documentațiilor de atribuire și cu legislația în vigoare în domeniul achizițiilor publice”, precizează reprezentanții CNAIR.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite