„DSP Caraș-Severin va putea lucra în condiții și mai bune pentru populația județului”

 

Prin încadrarea pe termen nelimitat a personalului medico-sanitar care a activat pe perioada pandemiei în Direcția de Sănătate Publică Caraș-Severin, Compartimentul de Evaluare și Promovare a Sănătății (CEPS) din cadrul instituției este compus acum din patru asistenți medicali generaliști și doi statisticieni.

 

„Direcția de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin și-a relansat una dintre activitățile importante care guvernează filosofia și conduita în sistemul de sănătate publică, anume Evaluarea și Promovarea Sănătății din cadrul Departamentului de supraveghere în sănătatea publică, potrivit Ordinului 1078 din 27 iulie 2010 privind aprobarea regulamentului de organizare și funcționare ale direcțiilor de sănătate publică județene și a municipiului București. În condițiile în care Ministerul Sănătății a aprobat încadrarea pe termen nelimitat a personalului medico-sanitar care a activat pe perioada pandemiei în DSP-urile din țara noastră, Compartimentul de Evaluare și Promovare a Sănătății din cadrul Direcției de Sănătate Publică se află în fața unui nou început, plin de provocări. Compartimentul este acum format din patru asistenți medicali generaliști și doi statisticieni, care vor avea o serie de activități specifice, continuând astfel munca celorlalți colegi care s-au ocupat până acum de promovarea sănătății.”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Compartimentul de Comunicare al instituției.

 

În acest context, directorul executiv al DSP Caraș-Severin, jr. Dănilă Miloș, a avut astăzi o întâlnire de lucru cu personalul desemnat pentru promovarea sănătății, ocazie cu care au fost stabilite responsabilități și proiecte viitoare. Noul colectiv al CEPS a demarat deja o serie de acțiuni de promovare și va implica în acest sens o serie de medici și cadre medicale în cadrul unei colaborări benefice pentru populație. „În afară de materialele promoționale, vor exista acțiuni și deplasări în teren, întâlniri cu populația sau cu reprezentanții diferitelor instituții, colaborări cu mediatorii sanitari cu autoritățile antidrog, în cadrul unor acțiuni comune. Continuarea activității Compartimentului de Evaluare și Promovare a Sănătății, în noile condiții, cu un personal adecvat și punct de vedere numeric și profesional este cu siguranță o garanție că DSP Caraș-Severin va putea lucra în condiții și mai bune pentru populația județului.”, transmit reprezentanții DSP Caraș-Severin.

 

 

CEPS are responsabilități de execuție și coordonare/îndrumare profesională, legate, printre altele, de supravegherea bolilor netransmisibile, evaluarea programelor din cadrul bolilor netransmisibile, informare – educare în sănătatea publică, programe de promovare a sănătății, demografie și statistică.

 

Sursă foto: DSP Caraș-Severin

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available