Dunca s-a întâlnit astăzi cu Bejeriță, pentru 26 de milioane de euro! „Bateți pasul pe loc, sunteți în întârziere!”

Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, a convocat astăzi, la Palatul Administrativ din Reșița, o ședință operativă cu proiectantul, constructorul și echipa de proiect a investiției „Modernizare DJ 608 Plugova (DN6) – Globurău – Costiș – Borugi – Cornereva – Obița – Rusca (DN6)”. Proiectul, în valoare de 26 de milioane de euro, este deja în întârziere, iar ADR Vest așteaptă documentația tehnică pentru evaluare, documentație care încă n-a ajuns, în totalitate, nici la beneficiar.

Cum constructorul acestui proiect este asocierea dintre EMV Util și Emiliano Vest, președintele Romeo Dunca a făcut referire clară la controversatul om de afaceri (fost lider PSD) Ion Bejeriță. „Lucrarea trebuia să înceapă de mult!”, a punctat tăios Dunca, pentru ca șefa Serviciului proiecte europene, Cristina Mocanu, să explice că este o întârziere cu proiectul tehnic, „ați avut 4 luni să realizați proiectul tehnic, pe 7 mai a fost ordinul de începere… noi nici acum nu avem o variantă finală!”.

Cel mai revoltător, însă, susține Mocanu, este faptul că Enel a respins avizul pe partea electrică a proiectului, cu toată întârzierea demarării lucrărilor. „Adresa primită de la Enel Distribuție este semnată în 28 octombrie și transmisă nouă pe 12 noi! Două săptămâni s-au pierdut și noi n-am știut nimic!”, a mai spus Cristina Mocanu.

„Avem bani, avem constructorul – ați câștigat lucrarea cu proiectare cu tot, ceea ce, din punctul meu de vedere, acum nu ne mai putem opune, asta este! Nu mi se pare ok, dar nu avem ce face! Însă riscăm să pierdem această finanțare, pentru că nu reușiți să faceți niște lucrări la care v-ați angajat!”, a spus tăios Romeo Dunca managerului de proiect desemnat de asocierea dintre EMV Util și Emiliano Vest. Președintele CJ a subliniat că ordinul de începere s-a dat din luna mai și că din toamnă puteau demara lucrările. „Ne-am făcut de râs – noi oricum ne-am făcut de râs ca județ, că suntem ultimii la tot! –, însă este strigător la cer ca o lucrare finanțată cu 26 de milioane de euro, unde localnicii așteaptă să intre de ani de zile!…”, a spus Dunca, fiind întrerupt brusc de o doamnă, managerul de proiect, care a insistat să-l corecteze: „Nu sunt 26 de milioane (de euro, n.n.), ci doar 88 de milioane (de lei n.n.) execuția și proiectarea!”. Continuarea?

– „Dumneavoastră sunteți din partea firmei…”, a răspuns Romeo Dunca.

– „Din partea antreprenorului”.

– „A antreprenorului… Emiliano, da?”

– „Nu! EMV în asociere cu Emiliano Vest…”

– „Tot același…, proprietarul e același!”, a replicat Dunca.

Atât i-a trebuit acestei doamne din fața președintelui, care s-a făcut foc și pară și a cerut să se vorbească pe documente și chiar a cerut documente. Ce nu știa Romeo Dunca la discuție este că în fața sa o avea chiar pe… Mihaela Bejeriță (foto)! Da, ați citit bine, managerul de proiect și reprezentantul asocierii dintre EMV Util și Emiliano Vest era chiar Mihaela Bejeriță, soția lui Ion Bejeriță!

Și dacă tot se cereau documente, putem spune că noi, cu ajutorul Confidas.ro, am aflat că administratorul și asociatul unic al societății, declarat la Registrul Comerțului, este chiar Buzan Iconia. Numele de Buzan este cunoscut jurnaliștilor de investigații din rechizitoriul întocmit de procurorii Parchetului General familiei Bejeriță și SC Emiliano Vest SRL, în care apar atât Buzan Ilie Adrian, cât și Buzan Ioan din Bucoșnița, care, prin diverse firme, au dat – spun procurorii – facturi fictive spre Emiliano Vest. Și pentru că s-a spus că familia Buzan n-are legătură cu firma Emiliano Vest, Buzan Ion și Buzan Ilie Adrian aveau, în trecut, o firmă care se chema chiar Emiliano Trio Buzan. Iar celor din zonă familia Buzan le este la fel de cunoscută ca și înrudirea dintre Buzan Iconia și Mihaela Bejeriță. Tot în căutările confidas aflăm că acest Buzan Ilie Adrian este administrator și la Axio Mixing, firmă unde – ce credeți? – acționari sunt Axente Obrejan (Arabella) și Ion Bejeriță!

Lăsând problema Bejeriță la o parte, se pare că refacerea Drumului Județean 608 este serios pusă sub semnul întrebării din cauza lipsei de comunicare dintre proiectant, constructor și furnizorii de utilități, o comunicare deficitară și, totodată, a unor probleme tehnice de gabarit în Cornereva, pentru care Enel refuză să avizeze lucrarea. Cu banii în cont și foarte mult timp pierdut (timp irosit probabil de fosta conducere pentru campania electorală), Consiliul Județean Caraș-Severin se dă acum peste cap să pună toți actorii la aceeași masă și să nu piardă o finanțare de 26 de milioane de euro pentru că trei oameni nu reușesc să vorbească între ei…

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available