21 de elevi și patru cadre didactice de la Colegiul Național „Diaconovici-Tietz” iau parte, în aceste zile, la o nouă acțiune din cadrul proiectului Erasmus+ în care coparteneri ai liceului reșițean sunt unități de învățământ din Italia și Austria.
În perioada 18-20 ianuarie a.c., Colegiul Național „Diaconovici-Tietz” Reșița (CNDTR) participă la Reuniunea de proiect Erasmus+, cu tema „A Healthy Life In a Healthy Environment”, în organizarea școlii partenere Istituto di Istruzione Secondaria di II Grado „Gandhi” Merano, din Tirolul de Sud – Italia, alături de cealaltă școală parteneră, Bundesbildungsanstalt für Elementarpädagogik Innsbruck – Austria, instituția coordonatoare.
În condiții normale, această etapă a proiectului ar fi trebuit să aibă loc în Italia, însă, „din păcate, din cauza pandemiei, reuniunea se desfășoară în sistem online – spune Florica Molnar, director al colegiului reșițean. De la CNDTR echipa este formată din 21 de elevi din clasele X-XII și patru cadre didactice”.
Programul reuniunii de ieri, 19 ianuarie, a avut în prim-plan întâlnirea de lucru a echipelor de proiect și participarea la o conferință online pe tema turismului sustenabil din zona orașului Merano. „Conferința «Turismul sustenabil» a fost susținută de către dr. Paul Rosh, fost primar al orașului Merano. Sub genericul «TOURISEUM», elevii din cele trei școli partenere au avut posibilitatea să participe la un tur virtual al Muzeului Turismului din Tirolul de Sud”, informează Florica Molnar.
Proiectul Erasmus+ cu tema „A Healthy Life In a Healthy Environment” se desfășoară începând din septembrie 2020 până în august 2022.
UPDATE, 21 ianuarie
În a doua zi a reuniunii organizate de școala din Merano, elevii au fost grupați pe ateliere de lucru având teme diferite: Energia verde-alternativă la energia nucleară; Autovehiculele electrice – ca soluție a unui turism alpin sustenabil; Înlocuirea cărbunelui – ca sursă de energie a viitorului; Alimentația sănătoasă – pledoarie pentru vegetarianism.
„Deși nu-i ușor să lucrezi în regim online, și într-o limbă străină (limba engleză), elevii noștri s-au descurcat foarte bine, au comunicat și au colaborat, atât în interiorul grupei lor, cât și cu partenerii de proiect, dovedind cunoștințe temeinice de IT, stăpânirea limbii engleze, la nivel conversațional, și interes pentru temele abordate! Felicitări tuturor! Bravo, Echipa Erasmus+ Bastilia!”, transmite Florica Molnar.