Energie verde pentru Colegiul Economic al Banatului Montan. Unitatea de învățământ din Reșița va avea centrală fotovoltaică

Pe corpul principal de clădire de la Colegiul Economic al Banatului Montan va fi montată o centrală fotovoltaică de 15 kW. Investiția este realizată de Grupul CEZ România, prin Fundația Progress, Consiliul Local Reșița dându-și acordul pentru derularea ei.

54 de panouri fotovoltaice, cu o putere instalată individuală de 285 W, vor fi montate la Colegiul Economic al Banatului Montan din Reșița pentru producerea de energie electrică din surse regenerabile. Investiția, în valoare de 15.000 de euro, este finanțată de către Grupul CEZ în România printr-un proiect care promovează beneficiile energiei solare și creșterea gradului de protecție asupra mediului.

În acest mod, Colegiul Economic al Banatului Montan va beneficia de energie verde, economisind sume importante de bani care vor putea fi folosite în alte scopuri educaționale. Proiectul are ca principale beneficii reducerea costurilor cu energia electrică, fiabilitatea panourilor solare, protejarea mediului înconjurător prin reducerea gradului de poluare și promovarea energiei inepuizabile. După finalizarea lucrărilor, centrala fotovoltaică va trece în administrarea directă și în patrimoniul primăriei municipiului Reșița”, a explicat viceprimarul Reșiței, Mădălina Chiosa.

Proiectul implementat la Colegiul Economic al Banatului Montan Reșița face parte din programele de eficiență energetică și cele de responsabilitate socială derulate de CEZ România.

Sursă foto: economica.net

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite