Eurofinala Anglia-Italia, așa cum a fost înainte de a fi

 

Dacă aveți treabă deseară, la ora 22, când începe finala Europeanului de fotbal, Anglia-Italia, puteți vedea filmul meciului citind cronica scrisă azi de umoristul Ananie-Noni Gagniuc. 

 

POSIBILA DESFĂȘURARE A MECIULUI DE FOTBAL ANGLIA – ITALIA 🙂

 

Pe Uemblei, urgie, tempest, prinți regali, papagali, vuvuzele, lichele, haos, pronaus, forfotă, popcorn și suporteri care torn… pe gât bere din ciubere. La intonarea imnurilor se cântă glorios și se fluieră copios. Înainte de meci, englezii se așează într-un genunchi, unii din ei rostind în gând „Ți-ai dreacului de negrotei!” Se aud scandări, gen „Fuck you!”, „Andiamo și te du!”, „Mascalțone!”, „Pish pe british!”, expresii civilizate din țara născătoare a jocului cu balonul rotund.

 

Minutul 1. Kane scapă spre poarta italienilor. Regina scapă și ea, ceva, în tribună, că la vârsta ei… Broscarii se apără. Fotbaliștii români coboară din automobilele de lux și intră în cluburi, să vadă meciul.

 

Minutul 5. Se fluieră 11 metri pentru forța Italia. Englezii susțin că n-a fost penalty. Adversarii întreabă „Dar ce, la meciul vostru cu danezii, a fost?” Se ratează. Toată Anglia scandează „Vrem înapoi în U.E.! Flit brexit!”

 

Minutul 13. Burleanu declară „Așa vom juca și noi, la anu!” Pe Wembley, Immobile trage la 500 de metri peste poartă. Mingea se oprește pe turnul Big Ben, de-i stă ceasul. Lui Chiellini îi ies peri albi prin chelie.

 

Minutul 45. Fotbaliștii iau pauză de hidratare. În studioul Tv., Pițurcă încurcă pe jucătorii albi cu cei negri și subiectul cu predicatul. Becali pune ochii pe Sterling, să-l ia la FCSB și schimbă, a 369-a oară, antrenorul.

 

În tot acest timp, în România economia duduie. De fapt, bubuie. Premierul pasează neajunsurile la poarta lui Orban. PSD-ul ripostează energic, precum o pală de vânt într-o stâncă. Bătălia e tot mai adâncă.

 

Vom reveni după pauză. 🤣

 

Ananie Gagniuc

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite