Evaluarea Națională în Caraș-Severin, sesiune specială pentru 4 candidați ieșiți din izolare la domiciliu

La etapa specială a examenului de Evaluare Naţională s-au înscris, la nivel național, 216 absolvenţi ai clasei a VIII-a, conform situaţiei centralizate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării. Dintre aceștia, 4 sunt în Caraș-Severin.

Cei 4 absolvenți de gimnaziu care s-au înscris la etapa specială a examenului de Evaluare Națională în Caraș-Severin provin din familii care s-au aflat în izolare la domiciliu, în etapa anterioară, cea desfășurată în intervalul 15-17 iunie. 2 dintre aceștia sunt din Reșița, de la Școala Gimnazială Nr. 9 și de la Liceul de Arte „Sabin Păuța”, iar ceilalți 2 sunt din localitățile Vrani, respectiv Poiana.

Probele din sesiunea specială se desfășoară la Școala Gimnazială „Mihai Peia” din Reșița (foto). Examenul a început astăzi, la ora 9.00, cu proba scrisă la limba şi literatura română. Unul dintre cei 4 candidați, absolventul Școlii Gimnaziale Nr. 9 din Reșița, nu s-a prezentat la examen. Mâine, la aceeași oră, urmează să se desfășoare proba la matematică, iar miercuri, cea la limba și literatura maternă, la care, însă, în Caraș-Severin nu s-a înscris niciun candidat.

Primele rezultate se vor afișa  joi, 2 iulie, până la ora 12.00, în centrele de examen. Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 14:00 – 20:00. „Contestațiile pot fi depuse și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții sau reprezentanții legali ai acestora”, transmite purtătorul de cuvânt al ISJ Caraș-Severin, Ion Chiosa. Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 4 iulie.

Și pentru această sesiune specială cei interesați au la dispoziție o linie TELVERDE, 0800801100, pentru sesizarea eventualelor nereguli privind desfășurarea Evaluării Naționale. Numărul va fi disponibil în perioada 29 iunie – 2 iulie, între orele 8:00 – 16:00, iar vineri, 3 iulie, între orele 8:00 -14:00.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite