Eveniment comemorativ, la 76 de ani de la deportarea germanilor din Banatul Montan în URSS

Forumul Democratic al Germanilor din România a organizat, în cadrul Muzeului din Caransebeș, un eveniment comemorativ, la împlinirea a 76 de ani de la deportarea germanilor din Banatul Montan în URSS. Este vorba despre o expoziție cu peste 50 de reproduceri ale documentelor ce atestă tragedia locuitorilor germani din Banatul de Munte și din România din momentele deportării.

Evenimentul a fost organizat, la începutul acestei săptămâni, de Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță din municipiul Caransebeș, în colaborare cu Forumul Democratic al Germanilor Caraș-Severin, cu Serviciul Județean Caraș-Severin al Arhivelor Naționale, cu Biblioteca Județeană „Paul Iorgovici” Reșița și cu sprijinul Consiliului Județean Caraș-Severin.

Pe lângă expoziția realizată, reprezentanții diverselor instituții și oamenii de cultură prezenți la eveniment au prezentat atât experiențe personale privind evenimentul deportării, cât și obiecte vechi, confecționate de germanii deportați.

„Este important să cunoaștem istoria și să transmitem noilor generații setea de cunoaștere și dorința de a trăi astfel încât greșelile trecutului să nu se mai repete!”, transmit organizatorii.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite