Suntem prezenți și pe

Actualitate

Eveniment comemorativ, la 76 de ani de la deportarea germanilor din Banatul Montan în URSS

Publicat cu

în

Forumul Democratic al Germanilor din România a organizat, în cadrul Muzeului din Caransebeș, un eveniment comemorativ, la împlinirea a 76 de ani de la deportarea germanilor din Banatul Montan în URSS. Este vorba despre o expoziție cu peste 50 de reproduceri ale documentelor ce atestă tragedia locuitorilor germani din Banatul de Munte și din România din momentele deportării.

Evenimentul a fost organizat, la începutul acestei săptămâni, de Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță din municipiul Caransebeș, în colaborare cu Forumul Democratic al Germanilor Caraș-Severin, cu Serviciul Județean Caraș-Severin al Arhivelor Naționale, cu Biblioteca Județeană „Paul Iorgovici” Reșița și cu sprijinul Consiliului Județean Caraș-Severin.

Pe lângă expoziția realizată, reprezentanții diverselor instituții și oamenii de cultură prezenți la eveniment au prezentat atât experiențe personale privind evenimentul deportării, cât și obiecte vechi, confecționate de germanii deportați.

„Este important să cunoaștem istoria și să transmitem noilor generații setea de cunoaștere și dorința de a trăi astfel încât greșelile trecutului să nu se mai repete!”, transmit organizatorii.

Facebook Comments

Ne găsești și pe

Reclamă
Administrație12 minute în urmă

10.000 de lei pentru cetățenii care fac Reșița Curată! Primăria pune la bătaie și anul acesta premii în bani pentru asociațiile de locatari/proprietari

Administrație2 ore în urmă

40 de secunde pentru un VOT ISTORIC în CJ Caraș-Severin: asocierea cu Primăria Reșița pentru construirea unui SPITAL NOU

Social8 ore în urmă

Zimbrii se adaptează perfect în Munții Banatului. Încă 20 de exemplare vor ajunge în Caraș-Severin

Actualitate11 ore în urmă

Primăria Reșița promovează portul popular din Banatul de Munte. La Casa de Căsătorii a fost deschisă o expoziție permanentă de costume tradiționale

Administrație15 ore în urmă

Romeo Dunca și Marius Isac, față în față cu primarii din județ. Miza: accesarea fondurilor europene pentru dezvoltarea comunităților locale

Actualitateo zi în urmă

Trei zile dedicate artei ceramicii, la Centrul de Tineret Mansarda din Reșița

Sănătateo zi în urmă

SARS-CoV-2 împlinește un an și în Caraș-Severin. Coronavirusul a fost atras mai mult de femei, dar bărbații i-au căzut victime în număr semnificativ mai mare. Cu 50%!

Educațieo zi în urmă

Puțin peste 300 de dascăli din Caraș-Severin au spus DA vaccinării anti-COVID-19 în etapa prioritară, care a început azi!

Actualitate2 zile în urmă

Surprize pregătite de Primăria Reșița în ziua de Dragobete

Administrație2 zile în urmă

Mamografii gratuite. Consiliul Județean Caraș-Severin se implică în lupta împotriva cancerului

Cele mai citite