Extinderea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Reșița, urgența zero din ședința de azi a Consiliului Județean Caraș-Severin

 

Convocați în ședință extraordinară, consilierii județeni au aprobat, astăzi, alocarea sumei de 754.000 de lei din excedentul bugetar – sume restituite de ADR Vest ca urmare a renunțării la proiectele de creștere a eficienței energetice pentru staționarele Spitalului Județean de Urgență Reșița și care vor fi utilizate tot pentru domeniul sănătate.

 

Din totalul de 754.000 de lei, cea mai mare sumă, 544.000 de lei, va merge către „Proiectul de extindere/ dotare infrastructură UPU din cadrul Spitalului Județean de Urgență Reșița”, în vederea asigurării în continuare a cheltuielilor aferente contribuției proprii și a cheltuielilor neeligibile aferente proiectului. La această sumă se adaugă 70.000 de lei pentru servicii de actualizare a documentației tehnice existente aferentă Unității de Primiri Urgențe existente în cadrul Staționarului 1 al Spitalului Județean de Urgență.

 

„În contractul inițial, cel la care am renunțat („Creșterea eficienței energetice și utilizarea energiei din surse regenerabile pentru Spitalul Județean de Urgență Reșița – Staționar 1”, n.r.), era prevăzută ca și cheltuială o parte eligibilă și una neeligibilă, inclusiv ceea ce ținea de legătura dintre noua construcție UPU și Staționarul 1. Renunțând la acest contract, evident că a trebuit să revenim. Momentan este rezolvată partea ce ține de upgradarea proiectării. Cheltuielile neeligibile care vor trebui să fie acoperite de Consiliul Județean nu sunt rezolvate. Vom găsi soluții, oricum ele sunt mult mai mici decât cele inițiale, aferente proiectului mare”, a explicat președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, într-o conferință de presă susținută la finalul ședinței de astăzi.

 

De asemenea, prin aceeași Hotărâre de Consiliu Județean, a fost alocată suma de 139.000 de lei pentru Studiu de fezabilitate, Documentație tehnică pentru obținerea autorizației de construire și Proiect tehnic în cadrul proiectului „Construire Spital Județean situat în Municipiul Reșița”, derulat în parteneriat de Consiliul Județean Caraș-Severin și Primăria Reșița.

 

Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu votul consilierilor județeni din toate partidele, cu excepția a doi pemepiști, care au ales să nu participe în niciun fel la votare.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite