Fără bonusuri financiare pentru personalul medical implicat în campania de vaccinare anti-COVID. Dar vor exista și excepții

România, prin apartenenţa la Uniunea Europeană, are acces la vaccin anti-COVID între primele ţări din lume, iar procesul de imunizare „merge” şi „se va îmbunătăţi în fiecare zi”, astfel încât cine doreşte va avea acces la el, a declarat, astăzi, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, citat de Agerpres.

După ce s-a vaccinat anti-COVID, astăzi, alături de ceilalţi membri ai Guvernului, la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”, ministrul Sănătății și-a exprimat convingerea că niciun român care vrea să se imunizeze împotriva infecției cu SARS-CoV-2 nu va rămâne nevaccinat.

„Cred că recunoştinţa noastră trebuie să meargă sau, dacă nu recunoştinţă, măcar o conştientizare a faptului că avem acces la acest vaccin datorită ştiinţei şi datorită comunităţii europene care nu numai că a încurajat crearea vaccinului din timp, ci a negociat pentru noi toţi, pentru toate ţările din Uniunea Europeană. România are acces la vaccin între primele ţări din lume şi procesul de vaccinare merge şi se va îmbunătăţi în fiecare zi, aşa încât fiecare român care doreşte să îşi facă vaccin să aibă acces la el”, a spus Vlad Voiculescu.

Răspunzând întrebărilor jurnaliștilor cu privire la plata personalului medical implicat în campania de vaccinare, ministrul Sănătății a declarat că vor fi plătite suplimentar pentru munca în centrele de vaccinare doar cadrele medicale care nu sunt detaşate de la locul de muncă în timpul programului normal de lucru: „Dacă ai un salariu şi lucrezi undeva şi eşti detaşat de la serviciu în centru de vaccinare, atunci nu se pune problema unei plăţi în plus. Dacă vii de acasă sau eşti în afara timpului de lucru, atunci da, vor fi separat plătite aceste cadre medicale”.

Sursă foto: digi24.ro

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite