Festivalul Răchiei și Bucatelor Tradiționale din Banatul de Munte, la sfârșitul săptămânii, în stațiunea Băile Herculane

 

Cea de-a XXI-a ediție a Festivalului Răchiei și Bucatelor Tradiționale din Banatul de Munte se va desfășura pe parcursul a două zile, în Piața Hercules din stațiunea Băile Herculane.

 

Producători de diverse sortimente de răchie – prună, măr, cireașă, gutuie, pară și smochine – și de bucate tradiționale – brânzeturi, preparate din carne, mălai, miere, prăjituri și conserve de casă – din toate zonele Banatului de Munte, Valea Almăjului, Valea Bistrei, Valea Carașului, Valea Timișului și Clisura Dunării, vor fi prezenți, în zilele de vineri, 14 octombrie, și sâmbătă, 15 octombrie, la Băile Herculane, la Festivalul Răchiei și Bucatelor Tradiționale din Banatul de Munte, manifestare tradițională ajunsă la cea de-a XXI-a ediție.

 

Anul acesta, festivalul se va desfășura într-o locație nouă – Piaţa Hercules din centrul istoric al stațiunii – unde, în ambele zile ale festivalului, cu începere de la ora 14.00, vor fi prezentate programe folclorice. Pe scena special amenajată vor urca Orchestra profesionistă „Virtuozii Banatului”, Ansamblul „Bârzava” din Reșița, Ansamblul „Cununița” din Bănia și interpreți de muzică populară, printre care Ramona Vița, Titian Puichiță, Monica Știopoane și Petrică Popovici.

 

Festivalul Răchiei și Bucatelor Tradiționale din Banatul de Munte este organizat de Consiliul Județean Caraș-Severin, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, Direcția Județeană pentru Agricultură și Primăria Băile Herculane.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available