„Foc de artificii” în Caraș-Severin. Polițiștii au confiscat petarde, pocnitori și artificii în valoare de peste 15.000 de lei

 

În perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă și pe durata acestora, Poliția Română a derulat acţiunea naţională „Foc de artificii”, pentru verificarea legalităţii operaţiunilor cu articole pirotehnice desfăşurate de persoanele fizice şi juridice.

 

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Caraș-Severin au desfășurat peste 50 de acțiuni în piețe, centre comerciale și în alte zone pentru depistarea comercianților ilegali de articole pirotehnice. „Acţiunile au avut în vedere modul în care sunt respectate prevederile legislaţiei în vigoare, de societăţile comerciale autorizate care desfăşoară operaţiuni cu articole pirotehnice, precum şi identificarea persoanelor fizice și juridice neautorizate care comercializează ambulant articole pirotehnice. Au fost verificate nouă persoane fizice și juridice autorizate și, pe timpul desfășurării acțiunilor, au fost identificate 25 de persoane fizice și juridice neautorizate”, informează purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin, Alina Boeru. În urma verificărilor, polițiștii au constatat 24 de infracțiuni, au aplicat amenzi de 3.000 de lei și au confiscate 180 de kilograme de articole pirotehnice, în valoare de peste 15.000 de lei.

 

În perioada sărbătorilor de iarnă, în Caraș-Severin nu au fost înregistrate incidente ca urmare a folosirii neautorizate a articolelor pirotehnice.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite