Fosta bază sportivă Arsenal din Reșița, reabilitată și cu teren de fotbal omologat UEFA!

Primăria Reșița a predat Companiei Naționale de Investiții amplasamentul fostei baze sportive Arsenal, existând promisiuni de la Ministerul Dezvoltării că CNI va investi acolo 1,6 milioane de euro!

Baza sportivă ce a aparținut fabricii de armament din Reșița, formată din vilă de protocol, parcare și teren de fotbal, a intrat în domeniul public al municipiului în august 2018, în contul unei datorii în valoare de peste 1,6 milioane de lei pe care societatea Arsenal, filială a Companiei Naționale Romarm, o avea la bugetul local.

În ultima ședință de Consiliu Local, aleșii urbei au aprobat predarea către Ministerul Dezvoltării, prin Compania Națională de Investiții (CNI), a terenului din incinta fostei baze sportive Arsenal, în suprafață de peste 18.000 de metri pătrați, în vederea și pe perioada construirii unei baze sportive de tip 1, în cadrul subprogramului de finanțare „Complexuri sportive”. Conform CNI, bazele sportive de acest tip sunt compuse dintr-un teren de fotbal de dimensiuni omologate UEFA și FRF (105 x 68 metri), cu nocturnă și tribune pentru 500 de spectatori, și un teren sportiv mic, cu dimensiunea de 20 x 40 metri, ce va fi tușat pentru minifotbal, handbal, baschet și tenis. De asemenea, baza sportivă va avea și o clădire administrativă și pentru vestiare, precum și o parcare pentru autovehicule și autocar.

Valoarea estimată a investiției ce va fi realizată și finanțată de Compania Națională de Investiții este de 1,6 milioane de euro. De la bugetul local vor fi asigurate costurile de execuție a utilităților aferente construcțiilor, precum și cele privind sistematizarea amplasamentului: apă, canalizare, energie electrică, gaze, telefonie, căi de acces, alei pietonale, spații verzi.

Explicație foto: Antrenament de fotbal american, azi, 9 februarie 2020, pe terenul Arsenal.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite