Fraudă la Bacalaureat, în Caraș-Severin. Zece candidați au fost eliminați la un singur centru de examen

 

Cei zece candidați care au fost eliminați pentru tentativă de fraudă provin de la licee din Caransebeș, Oțelu Roșu, Teregova și Mehadia și erau arondați la Centrul de examen de la Colegiul Național „Traian Doda” din Caransebeș. Aceștia vor mai putea susține examenul de Bacalaureat abia în 2025.

 

Un record nedorit a fost înregistrat astăzi, 17 august, la proba obligatorie a profilului din cadrul cele de-a doua sesiuni a Bacalaureatului: zece candidați care susțineau examenul la centrul de la Colegiul Național „Traian Doda” din Caransebeș au fost eliminați pentru tentativă de fraudă. Cinci dintre aceștia proveneau de la licee din Caransebeș – doi de la la Colegiul Național „C.D. Loga”, doi de la Liceul Tehnologic „Dacia” și unul de la Liceul Tehnologic „Max Ausnit”. Alți doi candidați erau de la Liceul Bănățean din Oțelu Roșu, doi de la Liceul Tehnologic „Sf. Dimitrie” din Teregova și un candidat de la Liceul Tehnologic din Mehadia.

 

„Conform metodologiei, nerespectarea dispozițiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea din examen a candidatului de către președintele comisiei de examen, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu, cu interdicția de participare la examen pentru următoarele două sesiuni”, a explicat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Caraș-Severin, Ioan Chiosa.

 

Potrivit datelor comunicate de ISJ, în Caraș-Severin au fost prezenți, astăzi, la proba scrisă obligatorie a profilului din cadrul examenului de Bacalaureat, la disciplinele Matematică și Istorie, 292 de candidați din totalul de 372 înscriși la această probă. Sesiunea a doua a Bacalaureatului va continua mâine, 18 august, cu proba la alegere a profilului și specializării.

 

Sursă foto: Colegiul Național „Traian Doda” Caransebeș

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite