Funcționarii de la Arhivele Naționale, nemulțumiți de salarii

 

Un protest spontan al funcționarilor publici din cadrul Serviciului Județean Caraș-Severin al Arhivelor Naționale a avut loc astăzi la sediul instituției din municipiul Caransebeș. Angajații doresc uniformizarea veniturilor salariale, în momentul de față salariile în structurile județene fiind sub nivelul celor din structura centrală a Arhivelor Naționale.

 

Funcționarii din cadrul Serviciului Județean Caraș-Severin al Arhivelor Naționale s-au alăturat colegilor lor din țară care au inițiat proteste, nemulțumiți de faptul că salariile din structurile județene ale Arhivelor nu au fost aliniate cu cele din structura centrală – măsură care, la sfârșitul anului trecut, a fost aplicată la instituții ce aparțin de alte ministere (casele județene de pensii, agențiile de șomaj, casele de asigurări de sănătate, direcțiile de sănătate publică).

 

„Funcționarii publici care își desfășoară activitatea la arhivele naționale, la serviciile județene din țară nu sunt salarizați în conformitate. Nu există o uniformizare salarială cu colegii noștri de la București, din structura centrală. Sperăm ca aceste probleme să își găsească rezolvarea și funcționarii publici din Arhivele Naționale județene să poată fi salarizați la fel ca și colegii noștri din București. În cadrul Arhivelor Naționale lucrează atât personal contractual, cât și funcționari publici. Iar în momentul de față, personalul contractual deja este plătit uniform cu colegii noștri de la București. Acest lucru nu se întâmplă însă și pentru funcționarii publici”, a declarat șeful Serviciului Județean Caraș-Severin al Arhivelor Naționale, Ovidiu Roșu.

 

În aceeași situație cu funcționarii de la arhive mai sunt cei de la agențiile județene pentru protecția mediului. Reprezentanți ai acestora vor participa, joi, 23 mai, la o acțiune de protest în capitală, în fața sediului Guvernului.

 

 

 

Facebook Comments

Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available