„Ghetuțele lui Moș Nicolae” ajung și anul aceasta la copiii nevoiași din Reșița și din alte localități ale județului Caraș-Severin

 

Campania umanitară „Ghetuțele lui Moș Nicolae”, organizată de Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte, alături de Episcopia Caransebeșului, se desfășoară în perioada 15 noiembrie – 15 decembrie. Pe 6 decembrie, la Reșița va avea loc, în cadrul campaniei, un spectacol caritabil de colinde.

 

Cărășenii sunt așteptați să se alăture și anul acesta campaniei umanitare „Ghetuțele lui Moș Nicolae”, pentru a aduce bucurie, în preajma sărbătorilor de iarnă, copiilor care provin din familii cu posibilități financiare reduse. „Din dorința de a continua îndeplinirea obiectivului asumat dintru începutul acestui proiect caritabil – acela de a ajunge la cât mai mulți copii și tineri proveniți din medii și familii defavorizate, cu situații financiare precare – ATOR Banatul de Munte îi invită și în acest an pe toți binefăcătorii acestei campanii să se alăture în acest demers, care constituie unul dintre cele mai mari proiecte caritabile din județul nostru”, transmite Episcopia Caransebeșului.

 

Campania se va desfășura la nivelul întregului județ. În municipiului Reșița, organizatorii își propun să ofere cel puțin 300 de perechi de ghetuțe, pentru atingerea acestui target fiind estimat un fond necesar de aproximativ 45.000 de lei (150 lei/copil), din această sumă putând fi achiziționate câte o pereche de ghetuțe, șosete și dulciuri pentru fiecare copil sau tânăr beneficiar. Pentru a atrage cât mai mulți donatori, Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte va organiza, în parteneriat cu Primăria Reșița și cu Centrul Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale, pe 6 decembrie, la Cinematograful „Dacia” din Reșița, un spectacol caritabil de colinde, susținut de interpreți de muzică populară, grupuri corale și copii din județ.

 

„Pe lângă acest obiectiv, propus pentru municipiul de pe Bârzava, implicate în proiect vor fi toate filialele ATOR din județ, precum și rețeaua de centre catehetice și de tineret, dar și parohiile de pe cuprinsul eparhiei, voluntarii implementând acțiunea caritabilă la nivelul zonelor din care ei provin, astfel încât cât mai mulți copii și tineri defavorizați să se bucure de beneficiile acestei campanii”, precizează Episcopia Caransebeșului.

 

Cei care doresc să sprijine acest proiect pot să contribuie la achiziționarea unor perechi noi de ghetuțe, prin donații în bani – direct responsabililor și voluntarilor campaniei din Reșița și din județ sau prin viramente în contul bancar al asociației (pentru zona Reșiței) – IBAN: RO11BTRLRONCRT0603570901, Banca Transilvania, „ATOR Banatul de Munte”, cu specificația „Ghetuțele lui Moș Nicolae”.

 

Pentru mai multe detalii cu privire la campania umanitară „Ghetuțele lui Moș Nicolae”, pot fi contactate persoanele desemnate pentru acest proiect: Anamaria Iovu (0770893540) și Anita Radics (0726561449).

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available