Ghinion cu bani câștigați la jocuri de noroc. Polițist din cadrul IPJ Caraș-Severin, dat pe mâna procurorilor pentru venituri nedeclarate

 

Agenția Națională de Integritate (ANI) anunță că a sesizat Parchetul în cazul a cinci persoane, majoritatea polițiști, care ar fi săvârșit infracțiunea de fals în declarații. Printre acestea se numără și un agent principal de poliție din Caraș-Severin.

 

„ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la posibila săvârșire de către Rodina Felician a infracțiunii de fals în declarații, prevăzută de art. 326 din Codul Penal, întrucât, nu a declarat veniturile încasate din jocuri de noroc în valoare de 14.714 Lei, în declarațiile de avere depuse în perioada exercitării funcției publice.”, se arată într-un comunicat transmis astăzi de Agenția Națională de Integritate. Felician Rodina, precizează ANI, este agent principal de poliție în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin.

 

Celelalte patru persoane care au ajuns în vizorul Parchetului pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice sunt: Marius Mihai Gheorghe, funcționar public cu statut special în cadrul IGPR – pentru nedeclararea de venituri încasate din premii și jocuri de noroc în valoare de 4.446 lei, venituri din activități independente în valoare totală de 2.192 lei, bunuri imobile reprezentând un apartament, bunuri mobile reprezentând un autovehicul, precum și datorii, reprezentând un credit bancar în valoare de 271.414 lei; Nicolae Cristian Berechet, funcționar public cu statut special în cadrul IPJ Sibiu – nu a declarat veniturile încasate din premii și jocuri de noroc în valoare de 20.528 lei; Nicolae Cismaru, fost funcționar public cu statut special în cadrul Poliției Transporturi Feroviare Curtici – nu a declarat veniturile încasate din profesii libere și comerciale în sumă totală 55.460 lei, din dividende în sumă totală de 4.246 lei și din jocuri de noroc în valoare de 106 lei; Adrian Florin Hopșa, consilier județean în Neamț – nedeclarare venituri încasate din  jocuri de noroc și dobânzi în valoare de 108.798 lei.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite