Grădina de iarnă din Centrul Civic

 

O cutie de sticlă a apărut în centrul orașului: mese, plante luxuriante, lumini, fotolii comode și, mai ales, o bogăție de inspirație italiană pe farfurii. Da, este grădina de iarnă a restaurantului Rose del Garden. O cameră cu vedere. A Room with a View…

 

Nimic mai plăcut decât să stai la adăpost de frig și să privești forfota din miezul orașului, să te bucuri de un mic-dejun simplu și generos în gusturi și culori, un prânz la care, zău, greu te poți decide, atât e de divers, ori o cină cu prietenii în timp ce privești spectacolul străzii sau cel de pe scenă.

Pentru  nostalgicii verii și-ai mării, băieții de la Rose del Garden pregătesc paste de toate felurile, pizza, risotto, pește, fructe de mare, salate, legume încinse pe grătar, pâinea casei și bruschette.

Nu i-au uitat nici pe postitori, nici pe hedoniști: discrete legume ușoare, orez prăjit, ciuperci și câte și mai câte potrivite Postului Crăciunului, dar și generoase bucăți de carne sfârâite cât trebuie pe grătar, cârnați și burgeri.

Grădina de Iarnă din Centrul Civic al Reșiței ne propune o masă fabuloasă, bucolică, perfect potrivită pentru un grup mare de prieteni buni ori o familie numeroasă, la care nu te poți împotrivi, nu ai cum, pentru că e o promisiune a verii cu-ale ei aere (calde, sic!), valuri și năvoade încărcate. Și nici nu îți golește buzunarul!

 

PLATOU DIN MARE… i-auziți!

Pe acesta se lăfăie nu mai puțin de 4,5 kg de creveți, calamari, tentacule de caracatiță, scoici, vongole, calcan, pizza pane și un sos tartar cu castraveți murați și capere – acei muguri minunați, bogați în vitamine și minerale, ale arbustului cu același nume. Bașca și o sticlă de prosecco, să ne legănăm ușor, dar responsabil. Cât să ne binedispună! O recomandăm pentru un grup de opt-zece persoane.

 

PAELLA CU FRUCTE DE MARE… esența bucătăriei spaniole!

Paella nu este doar o mâncare tradițională din regiunea rurală a Valenciei, e o experiență socială și culturală, un prilej de întâlnire cu cei dragi. Și se împărtășește cu ai tăi! Gustul desăvârșit vine de la fructele de mare de tot felul, orez și prețiosul șofran. Vine însoțită, cum altfel, de o sticlă de cava/prosecco. O recomandăm pentru un grup de măcar 6 suflete bune, pentru că are 3 kg!

 

Da, se apropie Crăciunul, ne vedem la Rose del Garden, (și) la un vin fiert cu condimente exotice și portocală!

 

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available